Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dobrý den, sledujete prezentaci Nízkoprahového denního centra Racek, Kopřivnice. „Máš č as?“ Ob č anské sdružení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dobrý den, sledujete prezentaci Nízkoprahového denního centra Racek, Kopřivnice. „Máš č as?“ Ob č anské sdružení."— Transkript prezentace:

1 Dobrý den, sledujete prezentaci Nízkoprahového denního centra Racek, Kopřivnice. „Máš č as?“ Ob č anské sdružení

2 Na ulici potkáváme lidi, jejichž ► realita se velmi liší od té naší.

3 Někteří ► nemají domov vůbec, jiní přespávají v ► noclehárně a zbytek dne prožijí ve veřejném pr o storu.

4 ► Nuda, zbytečnost, rezignace, deprese. Pocity, které berou sílu.

5 Nízkoprahové denní centrum Racek usiluje o sociální začlenění a pozitivní změnu v životech osob bez přístřeší v Kopřivnici.

6 Vznikli jsme proto, abychom ► pomáhali zvládnout náročné situace spojené se ztrátou či neexistencí domova.

7 Pomáháme z n ovu nalézt motivaci ke změně.

8 Podporujeme klienty v hledání práce: ► Pomáháme sepisovat životopisy, ► zakládat e-mailové schránky. ► Poskytujeme telefon ke kontaktování potenciálních zaměstnavatelů. ► Pomáháme vyhledávat práci. ► Motivujeme klienty k nezávislosti na sociálních dávkách.

9 Poskytujeme klientům prostředky k dodržování hygieny: ► sprchu, ► pračku, ► WC, ► sociální oděvy, ► čisté nádobí v kuchyni.

10 Poskytujeme sociálně-právní poradenství: ► Vyřizování starobních i invalidních důchodů, ► Informujeme klienty o právech a povinnostech vyplývajících ze zákonů O hmotné nouzi a O existenčním minimu.

11 Pomáháme ► mírnit dopad, který vyplývá z neznalosti systému, nepochopení pravidel a tudíž ► nemožnosti zapojit se aktivně..

12 Máme za to, že ve zdravé společnosti musí existovat někdo, kdo působí v této oblasti ► preventivně. Někdo, kdo společně s klienty ► hledá cestu, jak z toho ven.

13 Pokud vám jsou naše aktivity sympatické, nebo patříte do rodiny společensky odpovědných firem, ► podpořte naši činnost, děkujeme.

14 NÍZKOPRAHOVÉ DENNÍ CENTRUM RACEK Husova 340, Kopřivnice ndcracek@seznam.cz http://ndcracek.koprivnice.org č.ú.: 1771825339/ 0800 ndcracek@seznam.cz http://ndcracek.koprivnice.org ndcracek@seznam.cz http://ndcracek.koprivnice.org


Stáhnout ppt "Dobrý den, sledujete prezentaci Nízkoprahového denního centra Racek, Kopřivnice. „Máš č as?“ Ob č anské sdružení."

Podobné prezentace


Reklamy Google