Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sochy z indiánské scény vyrobené z papíru od: Allen a Patty Eckman Autor © Arie - texty z angličtiny volně přeložil

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sochy z indiánské scény vyrobené z papíru od: Allen a Patty Eckman Autor © Arie - texty z angličtiny volně přeložil"— Transkript prezentace:

1

2 Sochy z indiánské scény vyrobené z papíru od: Allen a Patty Eckman Autor © Arie - texty z angličtiny volně přeložil franc29@seznam.cz

3 Sochy jsou z papíru. Odborníci hodnotí tyto práce na desítky tisíc liber. Složité kreace zobrazují indiánské scény a jejich zhotovení trvalo až 11 měsíců, za pomoci speciálně pro tento účel vyvinutého papíru.

4 Manželský tým Allen a Patty Eckmanovi vyrobenou papírovinu vkládali do hliněných forem a pod tlakem z ní odstranili vodu.

5 Okrajové nálitky jsou odstraněny a všechny jemné detaily jsou doplněny za pomocí celé řady nástrojů.

6 Všechna tato díla vytvářeli manželé Eckmanovi od roku 1987 v jejich domácím studiu v americké Jižní Dakotě a prodejem těchto uměleckých děl získali neuvěřitelných 3 miliony liber.

7 Díla zobrazují tradiční výjevy z indiánské historie kmene Cherokee při lovu a tanci.

8 . Nejdražší kousek se jmenuje „Okraj prérie Powwow“, který se prodal za fantastických 47.000 liber.

9 Allen říká: Vytváříme Indiány částečně proto, že moje pra-pra babička byla Cherokee a moje rodina na obou stranách obdivovala domorodé Američany.

10 Já vytvářím lidi a zvířata, a Patty zase tvoří ženy a děti, vysvětluje Allen.

11 Já se nejvíce těším z práce na detailu. Papír se opravdu hodí k neomezenému detailu. Já jsem se začal zajímat o indiánskou, fyzickou a duchovní kultůru která prolíná celou naší národní historií a stále ji nalézám jako fascinující od období západní expanze, skrz občanskou válku až po dnešní těžký svazek s civilizací.

12 Allen vysvětlil svůj postup: neměla by být zaměňována pevná hmota s papírem. Já říkám, že tato dvě média jsou naprosto odlišná. My tvoříme papírové sochy.

13 Některé sochy jsme vytvořili v životní velikosti a některé jsme museli zmenšit až na 1 šestinu životní velikosti.

14 Původní postavičky jsou jako holé akty, bez vlasů a uší a u zvířat bez ocasů i srsti.

15 Proměňujeme je tvarováním a úspěchů dosáhneme vyřezáváním detailů v různých vrstvách měkkého i tvrdého papíru.

16 Opravdu se těšíme z vývoje naší výtvarné techniky. V průběhu let jsme vytvořili proces, který stojí za sdílení. Věříme, že se mnoha sochařům bude naše umění líbit.

17 Indiánská matka držící dítě je favorit mnoha zájemců o naše umění.

18 The End KONEC Z angličtiny pro své mailové přátele volně přeložil Robin Franc franc29@seznam.cz


Stáhnout ppt "Sochy z indiánské scény vyrobené z papíru od: Allen a Patty Eckman Autor © Arie - texty z angličtiny volně přeložil"

Podobné prezentace


Reklamy Google