Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Implementace IS ZMVŠ Třebíč. Návrh Vstupem pro návrh je výsledek analýzy = data, funkce, stavy; odtud se doplní systémové funkce, další data, návrh komunikace,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Implementace IS ZMVŠ Třebíč. Návrh Vstupem pro návrh je výsledek analýzy = data, funkce, stavy; odtud se doplní systémové funkce, další data, návrh komunikace,"— Transkript prezentace:

1 Implementace IS ZMVŠ Třebíč

2 Návrh Vstupem pro návrh je výsledek analýzy = data, funkce, stavy; odtud se doplní systémové funkce, další data, návrh komunikace, ovládání, formáty; odtud další systémové funkce, nefunkční požadavky pro návrh HW, SW prostředí, zohlednění legislativy, smluvní podmínky projektu.

3 Výstup návrhu detailní zadání pro implementaci = doplněná definice databáze, úplné algoritmy funkcí z minispecifikací, nové systémové funkce zabezpečující správu systému.

4 Etapy návrhu systémový návrh = organizační, manažerská rozhodnutí o koncepci řešení, návrhu HW a SW prostředí, harmonogramu, ceně apod. vlastní návrh implementace = upřesnění, doplnění a optimalizace algoritmů, doplnění systémových dat a funkcí, rozdělení funkcí do modulů.

5 Rozhodování Rozhodování o tvorbě IS lze popsat jako volbu mezi třemi alternativami: –vytvořit vlastní systém, –zakoupit hotový systém a přizpůsobit mu organizaci reality – upravit své požadavky, – koupit hotový systém a přizpůsobit jej organizaci reality – upravit koupený systém.

6 Literatura [DRBAL P.: Objektově orientované metodiky a technologie. Skripta VŠE FIS, Praha 1997. LACKO Ľ.: Datové sklady, OLAP a dolování dat. Computer Press Brno 2002. ISBN 80-7226-969- 0 VONDRÁK I.: Úvod do softwarového inženýrství. Skripta VŠB-TU, Ostrava 2002. MATIAŠKO K.: Databázové systémy. EDIS – vydavateľstvo Žilinské univerzity. Žilina2002. ISBN 80-7100-968-7


Stáhnout ppt "Implementace IS ZMVŠ Třebíč. Návrh Vstupem pro návrh je výsledek analýzy = data, funkce, stavy; odtud se doplní systémové funkce, další data, návrh komunikace,"

Podobné prezentace


Reklamy Google