Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

C O NOVÉHO V ECDL. RVP – vzdělávací oblast IKT Je zmíněn koncept ECDL jako vzor pro konstrukci obsahu vzdělávací oblasti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "C O NOVÉHO V ECDL. RVP – vzdělávací oblast IKT Je zmíněn koncept ECDL jako vzor pro konstrukci obsahu vzdělávací oblasti."— Transkript prezentace:

1 C O NOVÉHO V ECDL

2 RVP – vzdělávací oblast IKT Je zmíněn koncept ECDL jako vzor pro konstrukci obsahu vzdělávací oblasti

3 minulost (překonáno) ECDL Start – 4 moduly (bez možnosti volby) ECDL Core – 7 modulů (bez možnosti volby)

4 současnost nově!!!

5 Nově ECDL Start – 4 moduly - (3 povinně, 1 volitelně) Digital Literacy – Digitální gramotnost Certifikát ECDL Start (ECDL Start Certificate) dokládá, že držitel tohoto certifikátu je digitálně gramotný, tj. že ovládá základy práce s počítačem, resp. s informačními a komunikačními technologiemi (ICT), a to v nejběžnějších oblastech jejich využití.

6 ECDL Start – 3 moduly povinně (a 1 volitelně) povinně Modul M2 - Používání počítače a správa souborů, Modul M3 - Zpracování textu, Modul M7 - Práce s Internetem a komunikace

7 ECDL Start – 3 moduly povinně (a 1 volitelně) Volitelně - nejméně jeden další modul z ECDL Core Sylabu

8 Z čeho vybírat? další moduly Modul 1 - Základní pojmy informačních a komunikačních technologií, Modul 4 - Práce s tabulkami, Modul 5 – Použití databází, Modul 6 – Prezentace, Modul 9 – Úpravy digitálních obrázků, Modul 10 – Tvorba webových stránek, Modul 12 - Bezpečné používání informačních technologií, Modul 13 - Plánování projektů, Modul 14 - Spolupráce a výměna informací na internetu.

9 ECDL Core – nově Digital Competence – Digitální kvalifikace Certifikát ECDL (ECDL Certificate) – mezinárodní doklad počítačové (digitální) kvalifikace držitele (Digital Competence). Dokládá, že držitel tohoto certifikátu je plně digitálně kvalifikovaný, tj. že je plně připraven pro efektivní využívání informačních a komunikačních technologií (ICT) tak, jak vyžaduje trh práce.

10 ECDL Core nově Uchazeč o Certifikát ECDL musí úspěšně složit testy ze tří základních modulů ECDL Core Sylabu (M2, M3 a M7) a ze čtyř dalších volitelných modulů ECDL Core Sylabu.

11 Konceptu ECDL Core odpovídá vzdělávací oblast IKT (Informatika a IKT) pro gymnaziální a střední odborné školství zhruba z 90%. V RVP něco navíc – např. práce s makry, - algoritmizace

12 ECDL Advanced – pokročilé úlohy 1 až 4 moduly Digital Expertise – Digitální odbornost znalosti a dovednosti pro profesionální využívání aplikací Modul AM3 - Pokročilé zpracování textu Modul AM4 - Pokročilá práce s tabulkami Modul AM5 - Pokročilé použití databází Modul AM6 - Pokročilé prezentace

13 http://www.ecdl.cz/ K dispozici ECDL Sylabus - veřejně dostupné dokumenty definující tematické oblasti a hloubku znalostí a dovedností v každé oblasti počítačové gramotnosti, resp. znalostí a dovedností


Stáhnout ppt "C O NOVÉHO V ECDL. RVP – vzdělávací oblast IKT Je zmíněn koncept ECDL jako vzor pro konstrukci obsahu vzdělávací oblasti."

Podobné prezentace


Reklamy Google