Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bibliografická a citační databáze Scopus. Krátce o databázi Scopus Je to světově největší placená abstraktová, citační a referenční databáze. Na vzniku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bibliografická a citační databáze Scopus. Krátce o databázi Scopus Je to světově největší placená abstraktová, citační a referenční databáze. Na vzniku."— Transkript prezentace:

1 Bibliografická a citační databáze Scopus

2 Krátce o databázi Scopus Je to světově největší placená abstraktová, citační a referenční databáze. Na vzniku se podílelo přes 300 uživatelů a knihovníků na celém světě. Jedná se o unikátní mezioborovou databázi obsahující abstrakty a citace z více než 14.000 titulů od 4.000 různých vydavatelů. Umožňuje vyhledávání webových stránek a patentových informací přes své jednoduché prostředí. Databáze je denně aktualizována!

3 Zaměření databáze Přírodní vědy Technika Medicínu (zahrnuje mimo jiné i 100% MEDLINE databází) Společenské vědy Psychologie Ekonomika Polnohospodářství Vědy o životním prostředí Od ostatních podobných databází se liší zaměřením na evropskou vědeckou produkci.

4 Obsah databáze Databáze umožňuje celosvětový přehled: Abstrakt Článků Patentů Konferencí Odborných web stránek Citačních ohlasů článků Referencí - literárních odkazů z jednotlivých článků

5 Obsah databáze v číslech Databáze obsahuje: 14.000 odborných revidovaných periodik Od 4.000 vydavatelů 180.000.000 odborných, selektovaných WEB stránek 4 patentové databáze (USA, EUROPA, JAPAN, světový) 27.000.000 abstrakt od roku 1966 230.000.000 literárních odkazů od roku 1996

6 Geografické zastoupení titulů Zastoupení 52% Evropa, Střední východ a Afrika 36% Severní Amerika 9% Asie a Pacifické oblasti 3% Jižní Amerika Zastoupení České republiky - 75 titulů Zastoupení Slovenské republiky - 28 titulů

7 Výhody této databáze Zobrazuje citace na každý zobrazený článek, a má link-propojení na abstrakty konkrétní citující literatury. Obsahuje reference článků propojené hyperlinky na původní abstrakty citovaných článků. Je výborná na získávání adekvátních vědeckých kontaktů. Při konkrétních abstraktech má linky na stránky vydavatelství. Má inteligentní program na rozšíření vložených klíčových slov Má k dispozici statistiky užívanosti. Povoluje neomezený počet uživatelů a vzdálené uživatele.


Stáhnout ppt "Bibliografická a citační databáze Scopus. Krátce o databázi Scopus Je to světově největší placená abstraktová, citační a referenční databáze. Na vzniku."

Podobné prezentace


Reklamy Google