Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Francouzské potravinářství Karolina Knížková. Historie Za vlády Ludvíka XIV pořádala šlechta velké hostiny Trvaly až dvanáct hodin Velice důležité bylo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Francouzské potravinářství Karolina Knížková. Historie Za vlády Ludvíka XIV pořádala šlechta velké hostiny Trvaly až dvanáct hodin Velice důležité bylo."— Transkript prezentace:

1 Francouzské potravinářství Karolina Knížková

2 Historie Za vlády Ludvíka XIV pořádala šlechta velké hostiny Trvaly až dvanáct hodin Velice důležité bylo servírování potravin,chuť a kvalita

3 Regiony a jejich potraviny Bretaň (SZ Francie) → palačinky s jablečným moštem,vaří se zakysanou smetanou a máslem Alsasko (V Francie) → zelí se šunkou tzv.choucroute,pivo Údolí Loiry → speciality z ryb,používá se olej,bylinky a rajčata Bretaň

4 Styly vaření Klasická francouzská kuchyně → zahrnuje všechny klasické potraviny,krémové omáčky Haute cuisine → klasicky francouzská,propracované,elegantní jídla (těžká) Nouvelle cuisine → od roku 1970,je jednodušší,rychlejší

5 Cuisine du terroir → regionální potraviny,důležitá je místní produkce tradice

6 Speciality Šneci

7 Žabí stehýnka

8 Ratatouille

9 Créme brulleé

10 Bagety

11 Uzeniny

12 Sýry Fermier x Latier Dělí se podle: Druhu mléka Konzistence Typu kůry Postupu při výrobě a dozrávání

13 Vína

14 Bordeaux

15 Rhone


Stáhnout ppt "Francouzské potravinářství Karolina Knížková. Historie Za vlády Ludvíka XIV pořádala šlechta velké hostiny Trvaly až dvanáct hodin Velice důležité bylo."

Podobné prezentace


Reklamy Google