Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Brusel ???. Možnosti uplatnění  Úředník official, fonctionnaire  konkurz EPSO  na dobu neurčitou  Dočasný pracovník temporary agent, agent temporaire.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Brusel ???. Možnosti uplatnění  Úředník official, fonctionnaire  konkurz EPSO  na dobu neurčitou  Dočasný pracovník temporary agent, agent temporaire."— Transkript prezentace:

1 Brusel ???

2 Možnosti uplatnění  Úředník official, fonctionnaire  konkurz EPSO  na dobu neurčitou  Dočasný pracovník temporary agent, agent temporaire  konkurz EPSO nebo interní konkurz  na dobu určitou, omezená možnost prodloužení  Smluvní pracovník contractual agent, agent contractuel Konkurz CAST, interní konkurz, na dobu určitou

3 Kategorie  AD administrátor  vedoucí, poradní, jazykovědné a vědecké funkce  VŠ, AD 5 až AD 16, od AD 7 nutná praxe  AST – asistent  výkonné, technické a administrativní funkce  VŠ nebo SŠ, AST 1 – AST 11

4 http://europa.eu/about-eu/working- eu-institutions/index_cs.htm EU nabízí širokou škálu pracovních míst v multikulturním a multilingvním prostředí. Za nábor, který probíhá obvykle formou otevřených výběrových řízení, odpovídá Evropský úřad pro výběr personálu (EPSO). Evropské orgány a instituce také zaměstnávají stážisty.

5 http://europa.eu/epso/index_cs.htm

6 EU zjednodušila výběrová řízení EU reorganizovala proces výběru úředníků a nyní se místo obecných znalostí zaměřuje na skutečné dovednosti. O práci v evropských institucích se každoročně ucházejí desítky tisíc lidí. Patří k nim tlumočníci, překladatelé, právníci, asistenti i administrativní pracovníci. Dříve celý proces začínal řadou vstupních testů a mohl trvat až dva roky. To uchazeče často odradilo. Celé řízení nyní potrvá maximálně 5–9 měsíců, protože konkurzy na běžná pracovní místa, jako jsou administrativní pracovníci, asistenti a lingvisté, budou probíhat každý rok (tedy častěji než dříve). Uchazeči se už nebudou muset učit velký objem všeobecných údajů a čísel týkajících se historie EU. Nový proces má dvě fáze. Nejdříve budou v domovské zemi uchazečů otestovány jejich kognitivní schopnosti a odborné znalosti. Ti, kdo uspějí, budou pozváni do Bruselu, kde budou ohodnoceny jejich znalosti EU. V této druhé fázi budou muset uchazeči rovněž splnit úkoly týkající se profese, o níž se ucházejí – např. řešení problémů, cvičení z týmové práce a komunikace.

7 Životopis

8 http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/vernav/Europass+Docu ments/Europass+CV.csp

9 Možnosti stáží Dvouměsíční neplacené stáže Pětiměsíční placené stáže (cca 1000 eur na měsíc) Informace o stážích najdete na stránkách jednotlivých orgánů a institucí EU nebo na stránkách stálého zastoupení ČR při Evropské unii

10 http://ec.europa.eu/stages/index_en.h tm

11 Berlaymont

12 Grand Place

13 Atomium

14

15 Brusel!

16 Dotazy marketa.frankova@cor.europa.eu


Stáhnout ppt "Brusel ???. Možnosti uplatnění  Úředník official, fonctionnaire  konkurz EPSO  na dobu neurčitou  Dočasný pracovník temporary agent, agent temporaire."

Podobné prezentace


Reklamy Google