Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zdraví Vás KRTEČEK.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zdraví Vás KRTEČEK."— Transkript prezentace:

1 Zdraví Vás KRTEČEK

2 Krtek nebo-li zdrobněle Krteček je ve světě nejznámější českou animovanou postavičkou. Krteček je hodný a milý a hlavně rád pomáhá. Pomáhá nejen zvířátkům, ale také lidem. Důkazem, že se Krteček umí skamarádit i s člověkem, je díl Krtek a televizor.

3 Jeho nejlepší kamarádkou je myška, se kterou má nejvíce dobrodružných zážitků. Dokonce spolu tráví i Vánoce. K dobrým kamarádům také patří zajíček a ježeček, kteří žijí v lese. Také s nimi zažije Krteček mnoho krásných a veselých příhod.

4

5 Jeho "tatínkem" je výtvarník Zdeněk Miler, který už zemřel, ale byl to český režisér a výtvarník animovaných filmů. Pan Miler začal pracovat ve zlínských ateliérech na Kudlově. Pak odešel do Prahy a začal pracovat v barrandovském studiu Bratři v triku, pod vedením Jiřího Trnky.

6 V současné době existuje přibližně padesát dílů o malém Krtečkovi
V současné době existuje přibližně padesát dílů o malém Krtečkovi. Zajímavostí je, že seriál o Krtečkovi není mluvený (s výjimkou 1. dílu – Jak krtek ke kalhotkám přišel), Krteček a jeho malí kamarádi pouze vydávají zvuky citoslovce, což jsou vlastně hlasové záznamy malých dcer pana Milera Kateřinky a Barborky.

7 Ahoj děti, letím do vesmíru
 Druhým českým kosmonautem po Vladimíru Remkovi se stal Krteček. Legenda českého animovaného filmu z pera kreslíře Zdeňka Milera letěl do vesmíru jako maskot astronauta Andrewa Feustela při posledním letu raketoplánu Endeavour v roce 2011. Ahoj děti, letím do vesmíru

8 Otázky pro Vás děti: Jak se jmenuje výtvarník, který vymyslel a namaloval KRTEČKA? Jak se jmenuje příběh krtečka, který je mluvený? Kdo byl největší kamarádkou krtečka? Ve kterém roce letěl KRTEČEK do vesmíru? Kdo pro Vás namaloval obraz KRTEČKA? Pan Miler Jak krtek ke kalhotkám přišel Myška V roce 2011 9. A

9 Připravil jsem si pro Vás pohádku
krtek a jezek - Autor: krtecek, Video na Stream.cz (ID: 2710)


Stáhnout ppt "Zdraví Vás KRTEČEK."

Podobné prezentace


Reklamy Google