Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1.4 75021293 Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_14.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1.4 75021293 Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_14."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1.4 75021293 Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_14 LV Martina Drijverová PaedDr. Tamara Kučerová Anotace: učební materiál obsahuje, životopis a dílo autora Metodika: prezentace slouží k předvedení na interaktivní tabuli

2 Martina Drijverová 10. Červenec 1951

3  Vyrůstala díky otci, nizozemskému inženýrovi, ve dvojjazyčném prostředí.  Po maturitě v navštěvovala tři roky dějiny umění na Sorbonně v Paříži.  Od roku 1974 studovala produkci na Filmové akademii múzických umění v Praze.  Při studiích si přivydělávala překlady. Překládala i pohádky a když se jí nelíbily, rozhodla se napsat vlastní.  Při studiích si přivydělávala překlady. Překládala i pohádky a když se jí nelíbily, rozhodla se napsat vlastní.

4  Přispívala do různých časopisů – ABC, Mateřídoušky, Sedmičky a Sluníčka.  Vydala takřka tři desítky knih pro děti.  Má dceru a syna, který je výtvarníkem.

5 Dílo  Táta k příštím Vánocům  Domov pro Marťany  To první a to druhé dítě  Ježíš a jeho příběh  Kde to je, co to je a jak se to jmenuje

6  České dějiny psíma očima  Vtipný a originální průvodce naší historií. Kniha začíná dobou husitskou a líčí české dějiny od Jana Žižky až do vzniku republiky v roce 1918. S psím kamarádem je to pro děti možná zajímavější, než školní dějepis.

7  Zlobilky  Byly jednou holčičky a ty moc zlobily. Jedna si pořád vymýšlela, že ji něco kousne, druhá se nechtěla mýt, jiná stále na někoho neslušně ukazovala a pokřikovala. Další se toulaly, bály se a byly strašné nepořádnice. A co teprve ty ostatní! S takovými zlobilkami si ani rodiče nevěděli rady.

8  Co má umět předškolák  Povídání a básničky pro předškolní děti o světě, který je obklopuje a který na ně čeká.

9  Lenka au-pair Lence je osmnáct a má velké plány do budoucna. Neudělá však přijímací zkoušky na vysokou školu, a tak jako řada dnešních dívek odjede do ciziny, kde pracuje jako au-pair. Čeká na ni neznámá budoucnost, noví přátelé. Lence je osmnáct a má velké plány do budoucna. Neudělá však přijímací zkoušky na vysokou školu, a tak jako řada dnešních dívek odjede do ciziny, kde pracuje jako au-pair. Čeká na ni neznámá budoucnost, noví přátelé.

10 Sísa Kyselá Sísa Kyselá  Jenda Placka má velké trápení. Jeho spolužačka Sylva Kyselá je odmalička lepší než on – výborně se učí, vzorně se chová, a vůbec. Jediné, co na ni platí, je oslovení Síso! Když i to je málo, začne Jeník vymýšlet různé strašlivé pomsty... Stačí však jedna malá šedivá myška a Jenda zažije ohromující překvapení!


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1.4 75021293 Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_14."

Podobné prezentace


Reklamy Google