Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Účetnictví II Ing. Josef Horák, Ph.D.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Účetnictví II Ing. Josef Horák, Ph.D."— Transkript prezentace:

1 Účetnictví II Ing. Josef Horák, Ph.D. josef.horak1@tul.cz
Technická univerzita v Liberci, Ekonomická fakulta Katedra financí a účetnictví

2 Literatura KOVANICOVÁ, D. Abeceda účetních znalostí pro každého. Praha: Polygon, s. ISBN HASPROVÁ, O. Základy účetnictví podnikatelských subjektů. 1. vyd. Liberec: Technická univerzita v Liberci, s. ISBN ŠMÍDOVÁ, J. Příklady z účetnictví: základy. Liberec: TUL, s. ISBN Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů. Vyhláška MF č. 500/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, pro účetní jednotky, které jsou podnikateli účtujícími v soustavě podvojného účetnictví. České účetní standardy pro podnikatele.

3 Osnova předmětu LS: Účtová třída 1 – účtování zásob.
Účtová třída 2 – finanční účty, náplň, zásady účtování a oceňování. Účtová třída 3 – zúčtovací vztahy, zúčtování pohledávek a závazků. Účtová třída 4 – vlastní kapitál a dlouhodobé závazky Účtová třída 5, 6 – náklady, výnosy

4 Podmínky na zápočet a zkoušku:
písemný test – min. 70 % (praktický příklad) vyplnění dotazníku: zkouška: ústní – 2 otázky

5 E-learningový kurz – Účetnictví I, II
Jak navštívit naše kurzy? 1. Nejprve je potřeba zaregistrovat se, tj. vytvořit si svůj účet - zde 2. Pokračujte v pokynech daných správcem stránek. Obdržíte (na Vámi uvedenou ovou adresu) s pokyny k dokončení registrace. 3. Po úspěšné registraci se dostáváte na stránku s nabídkou kurzů. Zvolíte námi nabízený kurz. 4. Kurz Vám bude zpřístupněn po uvedení klíče k zápisu. Klíč k zápisu ke všem našim kurzů zní: tulhfkfu .


Stáhnout ppt "Účetnictví II Ing. Josef Horák, Ph.D."

Podobné prezentace


Reklamy Google