Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PVY – OBJEKTOVÉ DS Analýza pro tvorbu IS Bc. Jiří Šilhán.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PVY – OBJEKTOVÉ DS Analýza pro tvorbu IS Bc. Jiří Šilhán."— Transkript prezentace:

1 PVY – OBJEKTOVÉ DS Analýza pro tvorbu IS Bc. Jiří Šilhán

2 Analýza pro IS  Rozeznáváme dva základní typy analýz:  strategickou analýzu, jejímž úkolem je upřesnit úvodní úmysl budování informačního systému řešení na úrovni projektu.  detailní analýzu, jež předchází tvorbě veškerých úloh. Úkolem detailní analýzy je přesně zjistit prováděné úkony v jednotlivých stupních organizace a zabezpečit potřebné podklady pro programování případně i administraci těchto úloh.

3 Analýza pro IS  Prostřednictvím těchto dvou typů analýz je možno určit i optimální postup řešení jednotlivých složek informačního systému v závislosti na potřebách zákazníka a na technologické náročnosti řešení.  Příkladem metodologie pro analýzu je Yourdonova metodologie (účel systému, uživatelské požadavky…)

4 Analýza pro IS  Informace se získávají:  dotazníkem;  interview skupinovým nebo individuálním;  analýzou podkladů legislativy;  analýzou formulářů.

5  Veškeré získané informace se formulují jako:  procesy a datové toky…..,které jsou zapracovány do diagramů stávajícího stavu;  uživatelské požadavky.

6 SWOT analýza  SWOT analýza


Stáhnout ppt "PVY – OBJEKTOVÉ DS Analýza pro tvorbu IS Bc. Jiří Šilhán."

Podobné prezentace


Reklamy Google