Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VOICE of European TeacherS (VOICES) je partnerská síť, která spojuje akademické pracovníky, učitele z praxe, studenty učitelských oborů a instituce, které.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VOICE of European TeacherS (VOICES) je partnerská síť, která spojuje akademické pracovníky, učitele z praxe, studenty učitelských oborů a instituce, které."— Transkript prezentace:

1

2 VOICE of European TeacherS (VOICES) je partnerská síť, která spojuje akademické pracovníky, učitele z praxe, studenty učitelských oborů a instituce, které se podílejí na edukaci v Evropě. Projekt se zaměřuje na rozvoj profesních a klíčových kompetencí v pregraduální a postgraduální přípravě učitelů a v celoživotním učení.

3 Projekt navazuje na dva již uskutečněné projekty pro rozvoj kompetencí evropských učitelů: Face-it: 134362-LLP-1-2007-1-NL-COMENIUS-CMP a ETSize: 510134-LLP-1-2010-1-NL-COMENIUS- CAM Projekt VOICES je veden pod označením: 526613LLP-2012-NL-COMENIUS-CNW

4 Koncepce projektu VOICES vychází z poznatků a zkušeností dvou předchozích projektů: Face-it a ETSize zaměřených na vzdělávání učitelů. VOICE of European TeacherS (VOICES) network chce zprostředkovat školám, učitelům, studentům a akadamickým pracovníkům kontakty a spolupráci v oblasti pedagogiky a edukace.

5 VOICES je také sociální sítí, jejímž prostřednictvím se nabízejí vzdělávací kurzy pro studenty a učitele základních škol. Pro tento účel byly vytvořeny webové stránky: http://www.european-teachers.eu/

6 Partnerské země a instituce v projektu VoiceS: Netherlands Belgium Spain Italy UK Turkey Switzerland Austria Portugal Czech Republic Saxion University Enschede HUB-EHSAL, Brussel Universitat Autonoma de Barcelona Universitŕ degli Studi di Milano-Bicocca University of Derby Uludag University PHZ Zentralschweiz Schwyz University of Education Styria in Graz Universidade do Minho Palacký University of Olomouc

7 Tematické oblasti: Evropská rozmanitost Evropská identita (evropské povědomí a kulturní dědictví Evropské občanství Evropská profesionalita (management znalostí, koncepce edukace v Evropě) Nový učitel vzdělávání (vzdělávání učitelů v 21. století, s důrazem na blended learning a multimediální vyučování) Jazyková kompetence (vícejazyčnost a učení se cizím jazykům) Raná edukace

8 Členské instituce sociální sítě VOICES zaplatí členský poplatek ve výši 50 euro. Práva a možnosti pro partnery sítě VOICES: Jsou součástí národní VOICES skupiny. Mohou žádat o finanční příspěvek Národní agenturu pro evrospké vzdělávací programy (www.naep.cz). Mohou být členy tematické skupiny, podílet se na výzkumu a publikovat v časopise VOICES. Jsou zváni na konference, semináře a prezentace projektu.

9


Stáhnout ppt "VOICE of European TeacherS (VOICES) je partnerská síť, která spojuje akademické pracovníky, učitele z praxe, studenty učitelských oborů a instituce, které."

Podobné prezentace


Reklamy Google