Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Co je to EAP? EAP existuje na podporu zdraví dětí a mladistvých Evropě. Snaží se zdokonalovat standardy v postgraduální výuce, službách v ambulancích,ve.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Co je to EAP? EAP existuje na podporu zdraví dětí a mladistvých Evropě. Snaží se zdokonalovat standardy v postgraduální výuce, službách v ambulancích,ve."— Transkript prezentace:

1 Co je to EAP? EAP existuje na podporu zdraví dětí a mladistvých Evropě. Snaží se zdokonalovat standardy v postgraduální výuce, službách v ambulancích,ve výzkumu a reprezentovat profesní zájmy pediatrů v EU. Představuje pediatrickou sekci Evropské unie medicínských specialistů, takže má na politickém poli možnost obhajovat zájmy dětí, mladistvých a pediatrické profese.

2 Jak pracuje? V dubnu 2008 v Gradu změna stanov, která umožňuje i individuální členství Výkonný výbor-/EC/ je odpovědný generálnímu shromáždění/General assembly/,které tvoří členové.Ve Výkonném výboru je zahrnutá i Evropská rada pediatrie/European board of paediatrics/ EBP. Členové jsou zařazeni do tři skupin podle toho v jaké oblasti pediatrie pracují-primární, sekundární,terciární. Generální shromáždění sestává z 2 delegátů z každé Evropské krajiny, z delegátů z jednotlivých skupin a reprezentantů z každé Evropské společnosti pediatrických specialistů.Delegáti mají volební hlas. Jeden na každou krajinu. Delegáti volí EC a setkávají se dvakrát ročně.Jednou na jaře výjezdní zasedání v některé z členských států, výroční v prosinci v Brusselu - sídlu EAP. Jak pracuje? V dubnu 2008 v Gradu změna stanov, která umožňuje i individuální členství Výkonný výbor-/EC/ je odpovědný generálnímu shromáždění/General assembly/,které tvoří členové.Ve Výkonném výboru je zahrnutá i Evropská rada pediatrie/European board of paediatrics/ EBP. Členové jsou zařazeni do tři skupin podle toho v jaké oblasti pediatrie pracují-primární, sekundární,terciární. Generální shromáždění sestává z 2 delegátů z každé Evropské krajiny, z delegátů z jednotlivých skupin a reprezentantů z každé Evropské společnosti pediatrických specialistů.Delegáti mají volební hlas. Jeden na každou krajinu. Delegáti volí EC a setkávají se dvakrát ročně.Jednou na jaře výjezdní zasedání v některé z členských států, výroční v prosinci v Brusselu - sídlu EAP.

3 Kdo jsou členové Kterýkoliv certifikovaný pediatr může být aktivním členem v jim vybrané skupině. Přidruženými členy jsou další jednotlivci – stážisti v pediatrii, jiní pracovníci ve zdravotnictví, pediatrické sestry.Ti platí nižší členský poplatek.

4 Co je to EBP- Evropská rada pediatrie ? Je to stálá komise výboru EAP. Slouží pro vzdělávací zájmy a potřeby pediatrů a podílí se sama na výuce,hodnocení a kontinuálním medicínském vzdělávání.

5 Pracovní skupiny jsou to další tematické skupiny,které mají pravidelné mítinky v době zasedání EAP. Probíhají paralelně. PS: primární a sekundární péče PS- terciární péče PS- prevence úrazů PS- adolescentní medicína PS- etika v pediatrii PS- očkování PS- léčiva pro děti PS- urgentní medicína

6 Členství a členský poplatek národní členství-1 delegát za primární péči 1 delegát za sekundární roční poplatek se vypočítává podle vzorce individuální členství

7 Individuální členství je možné se přihlásit písemně přihláškou, nebo on line na web. stránkách EAP Členský poplatek je 80 Eur na jeden rok, 120 Eur na 2 roky. Zahrnuje: -předplatné na časopis Archives of Desease in Childhood/ 24 vydání za rok/ -sleva na EAP kongresech/jednou za 2 roky/ -začlenit se do jednotlivých skupin podle zájmu


Stáhnout ppt "Co je to EAP? EAP existuje na podporu zdraví dětí a mladistvých Evropě. Snaží se zdokonalovat standardy v postgraduální výuce, službách v ambulancích,ve."

Podobné prezentace


Reklamy Google