Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SHERLOCK.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SHERLOCK."— Transkript prezentace:

1 SHERLOCK

2 INFO odehrává se v 21. století a je moderní variací na příběhy Sherlocka Holmese z detektivních příběhů sira Arthura Conana Doylea. televizní seriál natáčený BBC od r. 2010 Žánr: criminální, drama, mysteriózní, komedie Seriál má zatím 3 série, připravuje se čtvrtá Každá série má 3 epizody po 90 minutách

3 HLAVNÍ POSTAVY Sherlock Holmes – Benedict Cumberbatch
Dr. John Watson – Martin Freeman Jim Moriarty – Andrew Scott Mrs. Hudson – Una Stubbs Mycroft Holmes – Mark Gatiss Mary Morstan – Amanda Abbington Irene Adler – Lara Pulver Molly Hooper – Luise Brealey D. I. Greg Lestrade – Rupert Graves Sgt. Sally Donovan – Vinette Robinson Jeff Hope – Phil Davis Anderson – Jonathan Aris

4 Molly Hooper Mycroft Holmes Jim Moriarty Irene Adler John Watson Sherlock Holmes Greg Lestrade Mary Morstan Mrs. Hudson

5 Irene Adler

6 Molly Hooper

7 Mrs. Hudson

8 Greg Lestrade

9 Mycroft Holmes

10 Jim Moriarty

11 Mary Morstan

12 John Hamish Watson

13 William Scott Sherlock Holmes

14 SEZNAM EPIZOD 1. série A Study in Pink (Studie v růžové) 9. 4. 2011
The Blind Banker (Slepý bankéř) 6. 4. 2011 The Great Game (Velká hra) 23. 4. 2011 2. série A Scandal in Belgravia (Skandál v Belgravii) 26. 10. 2012 The Hounds of Baskerville (Pes Baskervillský) 2. 11. 2012 The Reichenbach Fall (Reichenbašský vodopád) 9. 11. 2012 3. série The Empty Hearse (Prázdné máry)  1. 1. 2014 The Sign of Three (Znamení tří) His Last Vow (Jeho poslední přísaha)

15 A STUDY IN PINK (Studie v růžové)
Doktor John Watson se vrátil z bojů v Afghánistánu, kde sloužil jako vojenský lékař. Na radu terapeutky, aby si zapisoval vše, co se mu přihodí, odvětí, že jemu se nikdy nic nepřihodí. To se má ovšem brzy změnit. Díky náhodnému setkání s přítelem ze studií se seznamuje s detektivem konzultantem, který stejně jako on hledá spolubydlícího. Doktor John Watson a Sherlock Holmes se poprvé potkávají. A sotva si stačí prohlédnout byt v Baker Street 221B, jsou vtaženi do prvního společného dobrodružství. V opuštěném domě leží mrtvá žena v růžovém. Je to již čtvrtá oběť série záhadných sebevražd, které děsí Londýn. Detektiv inspektor Lestrade patří k nejlepším mužům Scotland Yardu, tentokrát ale ví, že existuje pouze jeden člověk, který může pomoci. Tak začíná vyšetřování, na jehož konci zazní tajemné jméno.

16 BLIND BANKER (Slepý bankéř) Na Sherlocka se obrátí známý ze studií s žádostí o pomoc. V jedné z velkých londýnských bank došlo k vloupání, aniž by bezpečnostní systém cokoliv zaznamenal. Pachatel nic neodnesl, ale zanechal po sobě záhadný nápis na zdi. Sherlock na základě indicií na místě činu vydedukuje, že nápis byl ve skutečnosti šifrovaným vzkazem, určeným jednomu ze špičkových zaměstnanců banky. Toho však objeví zastřeleného v jeho zamčeném bytě. Policie by případ ráda uzavřela jako sebevraždu, Sherlock Holmes je ale opačného mínění. A jako vždy má pravdu.

17 THE GREAT GAME (Velká hra)
Sherlock Holmes si zoufá. Již dlouho nenarazil na případ hodný jeho intelektu a jestli něco opravdu z duše nenávidí, pak je to nečinnost kriminálních živlů, která jej uvrhává do hlubin stále nesnesitelnější nudy. Netuší, že již brzy stane před dosud největší výzvou svého života. Baker Street otřese výbuch a šílený útočník hrozí dalšími pumovými atentáty, pokud Sherlock nedokáže ve stanoveném časovém limitu vyřešit hádanky, které mu předkládá. Zde se Sherlock poprvé setkává s Jimem Moriartym. Zvrácená hra začíná.

18 A SCANDAL IN BELGRAVIA (Skandál v Belgravii)
Buckinghamský palác řeší velmi nepříjemnou kauzu. Žena jménem Irene Adler má inkriminující fotografie vysoce postavené osoby a Sherlock je má získat zpět. Po vzájemném setkání mu ale dochází, že Irene má ve svém držení daleko závažnější materiály, než pouhé fotografie. Alespoň se tak dá usuzovat podle toho, že po ní jdou zběhlí agenti CIA, což ji donutí předstírat vlastní smrt a telefon s důkazy přenechat Sherlockovi.  Sám Holmes se musí rozhodnout, zda se Irene dá věřit nebo zda je ve spojení s Moriartym a představuje nepřítele.

19 HOUND OF BASKERVILLES (Pes Baskervillský)
Před dvaceti lety byl malý Henry Knight svědkem otřesné smrti svého otce, který byl roztrhán na kusy děsivým monstrem. Henry je přesvědčen o tom, že na nedaleké základně a vládním výzkumném pracovišti šlechtí zmutovaná zvířata. Sherlock samozřejmě tyto závěry odmítá jako naprostý nesmysl a v první chvíli o případ nemá zájem. Názor však změní a společně s Johnem se tak vydávají na venkov, aby záhadě přišli na kloub. Jeden z místních na legendě o šílených zvířatech vydělává a turisty provádí po okolí, což Sherlocka upřímně fascinuje.  Za použití falešného průkazu svého bratra, který zastává vysoké postavení v britské vládě, se mu daří dostat na základnu. Když pak Sherlock ono tajemné monstrum sám zahlédne, není si už zcela jist, jde-li opravdu o výmysl.

20 REICHENBACH FALL (Pád z Reichenbachu)
James Moriarty začíná rozjíždět další ze svých zdánlivě šílených, ale geniálních plánů. Poměrně snadno se dostane až ke korunovačním klenotům, vzápětí je však policií polapen. Sherlockovi se to moc nezdá a věří tomu, že Moriarty se nechal zatknout úmyslně. Sherlock proti němu svědčí u soudu, pachateli se však podaří vyděsit porotu do takové míry, že je osvobozen.  Sherlock zachraňuje později dvě unesené děti, jeho dokonalá dedukce ale přivádí policii k myšlence, že byl do únosu nějak zapleten. Následuje samozřejmě zatčení a veřejnost se začíná ptát, zda všechny vyřešené zločiny nebyly dílem právě tohoto soukromého konzultanta. Oleje do ohně přilije samozřejmě Moriarty, který přesvědčí tisk o tom, že je nevinným hercem, kterého Holmes najal, aby představoval ultimátního nepřítele a přinesl mu slávu.  Setkání na střeše budovy by mohlo pro jednoho z mužů být tím posledním.

21 The Empty Hearse (Prázdné máry)
Dva roky po devastujících událostech střetu Sherlocka s Moriartym se John dokázal posunout ve svém životě. Čekají ho nové výzvy i v osobním životě. Londýn se však nachází v nebezpečí teroristického útoku a Sherlock se proto rozhodne vstát z mrtvých. Je pro něj ale překvapením, když věci nevypadají tak, jak je před dvěma lety zanechal.

22 The Sign of Three (Znamení tří)
Sherlock čelí vůbec největší výzvě svého života – musí zvládnout proslov na Johnově svatbě, kde jde za svědka. Přestože se ale může vše zdát růžové, není tomu tak. Někdo z hostů je ve smrtelném ohrožení a Sherlock proto musí vraha zastavit.

23 His Last Vow (Jeho poslední přísaha)
Případ ukradených dopisů přivede Sherlocka do konfliktu s Charlesem Augustem Magnussenem, kterému se přezdívá „Napoleon vydírání“, a kterého Sherlock skutečně nenávidí. Jak ale může porazit nepřítele, který zná všechny slabiny významných osob celého západního světa?


Stáhnout ppt "SHERLOCK."

Podobné prezentace


Reklamy Google