Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak se žilo v době hradů?.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak se žilo v době hradů?."— Transkript prezentace:

1 Jak se žilo v době hradů?

2 Vyber - co je hrad?

3 Kdo bydlel na hradě?

4 Dopravní prostředek?

5 Co by si dal král na večeři?

6 Co lidé poslouchali v době hradů?

7 Jak se tancovalo?

8 Postav si s kamarády hrad!!!
1. Domluv se s kamarádem a navrhněte plán vašeho hradu na papír. 2. Vyber si stavební materiál: dřevěné kostky, lego, cheva, molitanové kostky… 3. V průběhu práce doplňuj další prvky- vodní příkop, bránu, věže… 4. Po dokončení hradu pozvi ty a tvůj kamarád další kamarády na prohlídku. 5. Najdi ve třídě postavu hračky, které se budou hodit do hradu a dobrodružství může začít!

9 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast: Dítě a společnost Podoblast: Kultura Téma: Středověk Konkretizované výstupy: pedagogové hledají a doplňují prvky polytechnické výchovy a vzdělávání Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Použité zdroje ge-d7cl401.png

11 Použité zdroje

12 Použité zdroje

13 Metodický postup Je dobré si celou prezentaci předem proklikat a seznámit se s obsahem. P. učitelka dětem vždy přečte zadání a poté s dětmi řeší zadaný úkol. Každý slide má klikací obrázky, které po kliknutí dětem dají zpětnou vazbu o správnosti či nesprávnosti jejich odpovědi. Poslední 2 slidy jsou odkazy na internetové stránky, kde je možné poslechnout si středověkou hudbu a podívat se na středověký tanec. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 Materiály, pomůcky Dotyková obrazovka, připojená k PC
Stavební prvky- kostky, lego, atd.. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Jak se žilo v době hradů?."

Podobné prezentace


Reklamy Google