Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

POSLOUPNOST OBLÉKÁNÍ od spodků ke svrškům….

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "POSLOUPNOST OBLÉKÁNÍ od spodků ke svrškům…."— Transkript prezentace:

1 POSLOUPNOST OBLÉKÁNÍ od spodků ke svrškům…

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11 Použitý zdroj obrázků

12 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Dotyková obrazovka, připojená k PC Didaktický kufřík - KUMUČ (pastelky) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Metodický postup Úkolem je obléknout panáčka do zimy. Děti si procvičí názvy jednotlivých kusů oděvu. Z nabízených kusů oblečení mají děti vybrat ten, který je na řadě při oblékání. Animace jednotlivých kousků oblečení dětem dá zpětnou vazbu výběru. Navazuje výtvarná aktivita – vybarvování oblečení, případně kreslení vlastních nápadů. Očekávání a cíle Cílem je procvičit s dětmi posloupnost oblékání. Při výtvarné aktivitě děti procvičí jemnou motoriku a rozvíjí fantazii. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Po kliknutí (dotyku) na kus oblečení, který si má kluk obléknout, přeskočí prezentace na další snímek, kde už má panáček tento kus oblečení na sobě. Ostatní kusy oblečení po dotyku zesvětlají. Na posledním snímku se oblečení, které je třeba doobléknout, zvětší, (bunda, rukavice) ostatní kusy po dotyku/ kliknutí zmizí. Pracovní listy (omalovánky) jsou určený k tisku, při prezentaci se nezobrazují. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast – DÍTĚ A JEHO TĚLO (BIOLOGICKÁ) Vzdělávací podoblast - Sebeobsluha Dosažené konkretizované výstupy – samostatně zvládat pravidelné běžné denní úkony; samostatně se oblékat Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

16 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "POSLOUPNOST OBLÉKÁNÍ od spodků ke svrškům…."

Podobné prezentace


Reklamy Google