Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rozházené kostky …srovnáš je?.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rozházené kostky …srovnáš je?."— Transkript prezentace:

1 Rozházené kostky …srovnáš je?

2 NAŠI KAMARÁDI SKŘÍTKOVÉ PRŮVODCI VZDĚLÁVACÍMI OBLASTMI
Dítě a jeho psychika Dítě a svět Dítě a společnost Dítě a ten druhý Dítě a jeho tělo Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 Najdi kostičku, která má nejméně puntíků.

4 Už je na svém místě. A teď dvoupuntíkatou…

5 Výborně. V první řadě už je špatně jen poslední. Která tam patří?

6 A jdeme na druhou řadu. Která kostička má být první?

7 Ano! A co poslední dvě, jsou ve správném pořadí?

8 Výborně, kostičky jsou seřazené. Zopakuj si, kolik má která puntíků.

9 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Použitý zdroj obrázků Materiály, pomůcky a technické vybavení Dotyková obrazovka, připojená k PC Didaktický kufřík - KUMUČ (papír, nůžky, lepidlo, pastelky, hrací kostky)

10 Metodický postup Materiál je určený k procvičení počítání od 1 do 6i.
Děti se snaží seřadit kostky podle toho, kolik je na nich puntíků. Od nejméně početné kostky k nejpuntíkatější. Vlastní kostky si děti mohou slepit po vytištění pracovních listů, které jsou součástí materiálu. Tyto kostky nebo hrací kostky mohou používat při prezentaci a skládat řadu fyzicky. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Dotykem na správnou odpověď se dostaneme na další snímek. Špatná odpověď se při dotyku zahýbe. Poslední barevný snímek je bez animací. Pracovní listy jsou určeny k tisku, animace nemají, při prezentaci se nezobrazují. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast – Dítě a jeho psychika (psychologická) Vzdělávací podoblast – Poznávací schopnosti – Základní matematické, číselné a početní pojmy a operace Dosažené konkretizované výstupy – vyjmenovat číselnou řadu 1-6; chápat číslo jako počet prvků. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Rozházené kostky …srovnáš je?."

Podobné prezentace


Reklamy Google