Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Paměť, pozornost, Sociabilita

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Paměť, pozornost, Sociabilita"— Transkript prezentace:

1 Paměť, pozornost, Sociabilita
Dárek pro kamaráda Paměť, pozornost, Sociabilita

2 ?

3

4 Použité odkazy Vlastní zdroje
V prezentaci jsou použity fotografie dětí z MŠ Hořepník se souhlasem zákonného zástupce.

5 Metodický pokyn Integrovaný blok: (doprava, příroda…)
Popis Do materiálu si pedagog vloží fotografie dětí ze své mateřské školy. Prezentace obsahuje dva snímky, na nichž děti postupně odkrývají fotku kamaráda, pro kterého vytváří dárek. (Odklikávají obrázky dle návaznosti pracovního postupu.) Očekávání a cíle Dítě správně určí pracovní postup při činnostech a zapamatuje si ho Uhodne, pro kterého kamaráda dárek byl dárek „vyroben“ Dítě vnímá vztahy mezi lidmi Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Na snímcích číslo dva a tři jsou skupiny obrázků. Děti mají za úkol klikat na jednotlivé obrázky tak, jak postupují při výrobě konkrétního dárku. Na snímku číslo dva začínáme kliknutím na otazník. Dítě má za úkol poznat, co bude pro kamaráda vyrábět. Obrázky postupu po kliknutí zmizí. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Prvky polytechnické výchovy
Uposlechnout pokyny dospělého a řídit se jimi. Zapamatovat si postup řešení. Orientovat se v řadě. Samostatně splnit jednoduchý úkol, poradit si v běžné a opakující se situaci, cítit ze své samostatnosti uspokojení (být na ni hrdý) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Paměť, pozornost, Sociabilita"

Podobné prezentace


Reklamy Google