Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Oheň, jak ho vidí děti. ZDRAVÍ, BEZPEČÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Oheň, jak ho vidí děti. ZDRAVÍ, BEZPEČÍ."— Transkript prezentace:

1 Oheň, jak ho vidí děti. ZDRAVÍ, BEZPEČÍ

2  Vyber obrázky , kde doma hrozí nebezpečí vzniku ohně (zapnutá žehlička, zápalky, zásuvka, zapálená svíčka ). Mohou děti samy používat zápalky? Vysvětli proč... Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3  Vyber, na kterém obrázku je oheň bezpečný a děti u něj mohou být (opékání špekáčků s rodičem). 
Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 Vyber obrázky, čím se může zapálit oheň ? (lupa, zápalky, blesk)
Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 Vyber obrázky, kde se jedná o požár.
Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Použité odkazy dětská tvorba dětí ze třídy Zvídálci Mateřská škola Žirovnice, použito se souhlasem zákonných zástupců · Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání. Praha: VÚP, ISBN

7 Metodický pokyn Integrovaný blok: bezpečí
Popis: Prezentace má za úkol seznámit dítě s nebezpečím a užitkem ohně, poučení o možných bezpečných a nebezpečných situacích, přiblížit dítěti, jak se chránit (požár) · Využití praktických ukázek varujících dítě před nebezpečím Očekávání a cíle· Bezpečné a nebezpečné situace, varování před nebezpečím, požár Cílem je osvojení si poznatků a dovedností potřebných k vykonávání jednoduchých činností, spoluvytváření zdravého a bezpečného prostředí a ochraně před nebezpečnými vlivy, vědět, jak se nebezpečí vyhnout a kam se v případě potřeby obrátit o pomoc Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Děti mají za úkol vybrat obrázky podle zadaného úkolu (v poznámkách pod snímkem), jak vzniká bezpečně oheň, jak může vzniknout a co je nebezpečné pro děti · Využíváme možnosti grafického zaznamenání na dotykové obrazovce pomocí animace . Jako zpětná vazba slouží animační efekty – při kliknutí na vybraný obrázek · Obrázky vybírat podle instrukcí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Prvky polytechnické výchovy
Mít poznatky o ohni · Rozlišení bezpečný, nebezpečný · Využití praktických ukázek · Prevence a ochrana · Vytváření elementárního povědomí o technickém prostředí, vzniku ohně Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Oheň, jak ho vidí děti. ZDRAVÍ, BEZPEČÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google