Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kód materiálu: VY_32_INOVACE_05_FAZE_MESICE Název materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kód materiálu: VY_32_INOVACE_05_FAZE_MESICE Název materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Kód materiálu: VY_32_INOVACE_05_FAZE_MESICE Název materiálu: Fáze Měsíce Předmět: Člověk a jeho svět Ročník: 5. Časová dotace: 45 min Datum ověření: Jméno autora: Mgr. Vladislav Rusín Klíčová slova: Fáze měsíce, vzájemná poloha Země, Slunce a Měsíce Výchovné a vzdělávací cíle: Žák umí vysvětlit souvislost mezi pohyby Měsíce s pravidelným střídáním změn tvaru Měsíce Rozvíjené klíčové kompetence: Kompetence k učení a k řešení problémů Anotace, metodický list: Prostřednictvím interaktivního znázornění žáci získají základní informace o Měsíci, jeho pohyby a změnami tvaru Měsíce. Použité zdroje: Vlastní text Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace

2 Zpracoval : Mgr. Vladislav Rusín
FÁZE MĚSÍCE Zpracoval : Mgr. Vladislav Rusín

3 MĚSÍC A JEHO POHYB KOLEM ZEMĚ
Povrch Měsíce je chladný. Měsíc nevydává své vlastní světlo. Vidíme jej, protože ho osvětluje Slunce. Při obíhání Měsíce kolem Země je osvětlena pokaždé jiná část Měsíce.

4 nov-novoluní 1. čtvrť Úplněk

5 FÁZE MĚSÍCE Při obíhání Měsíce kolem Země je osvětlena pokaždé jiná část Měsíce. Při pohledu ze Země vypadá měsíc každý den trochu jinak. Měsíc mění svoje fáze: 1. zvětšuje se - dorůstá do úplňku –D 2. zmenšuje se - couvá do novu – C Měsíc můžeme vidět na obloze v různých fázích během 29 a půl dne.

6 FÁZE MĚSÍCE Je to doba ,za kterou Měsíc oběhne kolem Země.
Na základě této doby vznikl kalendářní měsíc.

7


Stáhnout ppt "Kód materiálu: VY_32_INOVACE_05_FAZE_MESICE Název materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google