Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor"— Transkript prezentace:

1 Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor Dagmar Kaisrová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova k odpovědnosti za svá rozhodnutí .Schopnost vyhledávání informací. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Jednoduché stroje, kladka, praktické využití Druh učebního materiálu Pracovní list Druh interaktivity Aktivita Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina let Celková velikost 101 kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Jednoduché stroje Nakloněná rovina
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Další jednoduché stroje
Páka Kladka Kolo na hřídeli Šroub Zopakuj si, jaké je využití páky, kladky a kola na hřídeli. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Nakloněná rovina Poškozená auta se na odtahový vůz vytahují pomocí navijáku po nakloněné rovině. Na vytažení auta stačí mnohem menší síla, než kdyby auto zvedal jeřáb. Silnice a železnice, aby auta a vlaky dokázala překonat rozdíly nadmořských výšek – kopce, jsou nakloněné roviny. Člověk na vozíčku se dostane na chodník nebo do domu pomocí nakloněné roviny. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Příklad http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1ka_(jednoduch%C3%BD_stroj)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Zopakuj si Vymyslel bys ještě jiné nakloněné roviny?
Jak pomůže nakloněná rovina v budování bezbariérových přístupů pro vozíčkáře? Je pozemní lanová dráhy také nakloněná rovina? Udělejte si pokus. Vytvořte nakloněnou rovinu při tělesné výchově z lavičky zavěšené na žebřiny. Po které se lépe vystupuje vzhůru? Po strmější? Nebo pozvolnější, zavěšené níže? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Řešení Šikmé střechy, zvláštním druhem nakloněné rov. je klín, nůž, sekera Po nakloněné rovině vyjede s vozíkem, schody nebo obrubník nepřekoná Ano Lépe se vystupuje po pozvolnější nakloněné rovině Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor"

Podobné prezentace


Reklamy Google