Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Anotace : Prezentace seznamuje žáky s poruchou příjmu potravy - bulimií Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština Očekávaný výstup : Zdravý životní styl Speciální vzdělávací potřeby : - žádné- Klíčová slova: poruchy-potrava-bulimie Druh učebního materiálu : Prezentace Druh interaktivity : Aktivita Cílová skupina : Žák Stupeň a typ vzdělávání : ZŠ praktická Typická věková skupina : 12 – 15 let Celková velikost : 463 kB

2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Bulimie

3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Bulimie je podobná nemoc jako mentální anorexie. Liší se jen tím, že člověk trpící touto nemocí jídlo neodmítá, ale naopak se přejídá a následně ze strachu, že ztloustne vše vyzvrací.

4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Tato nemoc se postihuje především dívky ve věku od 13 do 18 let. Může se však objevit i u chlapců, ale jen ve velice výjimečných případech.

5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze Nemoc způsobují především vlivy z okolního prostředí, ve kterém se člověk nachází. Z časopisů, novin i televize se na nás smějí krásné a mnohdy až nezdravě štíhlé modelky, kterým se dívky chtějí vyrovnat.

6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze Lidé, trpící touto nemocí si uvědomují, že nemají kontrolu nad svým tělem, ale nemohou si sami pomoci. Proto se stále přejídají a následně si nastavují drastické diety, přehnané cvičení, zvracení a hladovění aby nepřibrali na váze.

7 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze Bulimie je životu velmi nebezpečná. Léčí se terapií u psychiatra. Bulimie může vést k nadměrnému úbytku na váze, stárnutí kůže, vypadávání nehtů a zubů často i k oslepnutí.

8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Odkazy http://commons.wikimedia.org/wiki/File:J %C3%ADdlo_2039.jpg


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného."

Podobné prezentace


Reklamy Google