Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D."— Transkript prezentace:

1 Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Tvůrčí činnost na FHS Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D. /Fakultní setkání

2 Proč se zabývat tvůrčí činností (TČ)
Součást náplně práce akademického pracovníka (AP) Výsledky TČ přispívají k profesnímu růstu AP (doktorská, habilitační řízení..) Získání grantové podpory, spolupráce se zahraničím (zpřísnění podmínek žádostí o podporu) Žebříček světových univerzit (QS Word University Rankings) Změna financování vysokých škol

3 Srovnání FHS v rámci UTB
MŠMT

4 Výsledky hodnocení TČ za rok 2010
Součást FHS Průměrný počet ZH/AP ÚPV 438,25 ÚAA 614,01 ÚJ 513,3 IZS 343,55 Celkem 484,6 (19 lektorů, 21 nově nastupujících) 18 AP vykazuje TČ nad 900 ZH, 18 AP vykazuje nulovou TČ. S ohledem na nově nastupující a lektory dosahovaly výsledky TČ 80%.

5 Fakulty v rámci ČR

6 Informační zdroje Zpřísnění podmínek pro hodnocení TČ na základě Metodiky pro hodnocení výzkumu a vývoje SR/11/2011 a doplňující SD/04/2011

7 SR/11/2011 Hodnocení TČ se provádí za kalendářní rok a promítne se do osobních příplatků ke mzdě v dalším roce. Hodnotí se pouze ty výsledky, u nichž je uvedena adresa UTB. Výsledky TČ jsou hodnoceny v bodech. Minimální požadavek TČ upravuje směrnice součásti. Hodnoceny jsou pouze uvedené výsledky.

8

9 Kde publikovat Seznam recenzovaných neimpaktovaných časopisů vydávaných v ČR Bodové hodnocení impaktovaných periodik

10 SD/04/2011 Rozsah ročního fondu pracovní doby AP je 1700 ZH (pedagogické a tvůrčí činnost). Poměr mezi pedagogickou a tvůrčí činností se může měnit tak, aby byl zachován roční fond. Minimální rozsah TČ lektora je 10 bodů, všech ostatních AP 16 bodů za kalendářní rok. Koeficient přepočtu: 1 b = 50 ZH Výsledky TČ nad 1700 ZH se promítnou do osobního příplatku (v příloze směrnice).

11 Hodnocení TČ je prováděno na základě údajů zavedených v databázi OBD (zavedení garantováno hlavním autorem) do konce ledna příslušného roku. pod heslem Zadávání do systému, fyzické doložení (kontroluje asistentka příslušného ústavu) Výsledky TČ jsou z OBD předávány do informačního systému RIV (Rejstřík informací o výsledcích)

12 Projektové možnosti Výhoda nezávislého financování tvůrčích aktivit AP (vydání monografie, účast na mezinárodní konferenci). GA ČR (výzkumné), FRVŠ, MŠMT (rozvojové) IGA, RF FHS (interní) OP VK (evropské fondy) jiné mezinárodní projekty (Visegrad, apod.)

13 GA ČR Projekty na podporu vědy a výzkumu (uzávěrka duben)
Standardní, postdoktorské, bilaterální Doba trvání 2 – 5 let schopnost a předpoklady navrhovatele a jeho spolupracovníků řešit projekt; kvalita navrhovaného grantového projektu; přiměřenost finančních požadavků.

14 Interní projekty SVV – studentské projekty IGA na podporu výzkumné činnosti (řešitel AP nebo student doktorského programu), podmínkou je uznatelný výstup. RF FHS – účelové prostředky přidělené AP na podporu projektové vědecko-výzkumné a tvůrčí činnosti (vyhlášení v březnu, doba řešení zpravidla jeden rok).

15 Projektové žádosti Aktualizace průběžných výzev
Zadávací dokumentace, grantový systém Návrhy projektů je nutno podávat v dostatečném předstihu a dodržet hierarchický postup pro odsouhlasení

16 Kontakt Proděkanka pro tvůrčí činnost Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D. Referentka pro tvůrčí činnost a vnější vztahy Ing. Helena Hýžová, tel.:

17 Otázky?


Stáhnout ppt "Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D."

Podobné prezentace


Reklamy Google