Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pracovní smlouva Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pracovní smlouva Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:"— Transkript prezentace:

1 Pracovní smlouva Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Pracovní list Kontrolní otázky
1) Uveďte, jak vzniká pracovní poměr. Pracovní poměr vzniká uzavřením pracovní smlouvy mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem, vždy písemně. Zaměstnavatel je povinen jedno vyhotovení smlouvy vydat zaměstnanci.

3 2) Uveďte povinné náležitosti pracovní smlouvy.
Povinné náležitosti pracovní smlouvy jsou: ∆ druh práce ∆ místo výkonu práce ∆ den nástupu do práce

4 3) Vyjmenujte další ujednání v pracovní smlouvě.
Další ujednání v pracovní smlouvě jsou: ∆ doba trvání pracovního poměru – na dobu určitou nebo neurčitou ∆ zkušební doba – maximální délka 3 měsíce, pro manažery 6 měsíců ∆ jméno zaměstnance, datum a místo narození, RČ, číslo OP, adresa ∆ název a sídlo zaměstnavatele ∆ údaj o mzdě a způsobu odměňování ∆ stanovení týdenní pracovní doby a rozvržení pracovní doby ∆ nárok na délku dovolené na zotavenou ∆ údaj o výpovědních dobách ∆ podpis – zaměstnance i zaměstnavatele, včetně otisku razítka ∆ datum uzavření pracovní smlouvy

5 4) Kterými předpisy se řídí ostatní práva a povinnosti zaměstnance a zaměstnavatele.
Ostatní práva a povinnosti zaměstnance a zaměstnavatele se řídí: ∆ ustanovením zákoníku práce ∆ organizačním a pracovním řádem ∆ kolektivní smlouvou nebo vnitřním předpisem.

6 Zdroj Česká republika. Zákoník práce 2011: poznámky, judikatura, prováděcí předpisy, vybrané vzory smluv (dohod) a výpovědí. In: zákon č. 65/1965 Sb., Praha, EUROUNION Praha, s.r.o., 2011, 4. aktualizované vydání, ISBN


Stáhnout ppt "Pracovní smlouva Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:"

Podobné prezentace


Reklamy Google