Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Adopce na dálku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Adopce na dálku."— Transkript prezentace:

1 Adopce na dálku

2 JASHILDA RODRIGUES -naše Jashilda z Indie
Vložte mapu země. poslední fotografie (věk 8 let)

3 Informace o rodině Otec je jediným živitelem rodiny. Jeho příjem je tak malý, že nestačí na pokrytí potřeb rodiny a nákladů na vzdělání dětí. Otcova práce je nejistá. Rodina vlastní kousek půdy, kde pěstuje rýži pro vlastní spotřebu. Rodiče mají zájem na tom, aby děti chodily do školy. Vložte mapu země. rodinná fotografie

4 Indie Jashilda žije v Indii ve městě Honavar, v části zvané
Upper Kasarkod. Město leží ve státě jménem Karnátaka, vzdáleném asi 8 tisíc km od ČR. vlajka Vložte obrázek některého z významných geografických úkazů země. znak

5 Česká republika Karnátaka Vložte obrázek ilustrující některé roční období dané země. Honavar

6 Město Honavar lidé se potýkají s existenčními problémy
- nedostatek potravin - nezaměstnanost - extrémní chudoba - negramotnost - chybí voda, elektřina… Statisíce z nich nemohou zaplatit svým dětem základní vzdělání. Rodiny často řeší špatnou ekonomickou situaci i prodejem práce svých dětí. Vložte obrázek rostliny nebo zvířete žijícího v zemi.

7 Honavar Sem vložte obrázek ilustrující zvyky nebo tradice.

8 Škola v Honavaru Vložte obrázek hlavy státu.

9 Oběd Ve státních školách mají děti obědy zdarma, často jí placky roti, rýži, luštěninové nebo zeleninové kari. Pro děti z chudších rodin je to mnohdy jediné jídlo za celý den. Vložte obrázek ilustrující ekonomiku dané země.

10 Informace o adoptované dívce
Křestní jméno: Jashilda Příjmení: Rodrigues Zdravotní stav: dobrý Datum narození: Náboženství: římskokatolické Bydliště: Upper Kasarkod Škola: Mazarello Higher Primary School Stupeň/třída: 3. třída Oblíbený předmět: přírodní vědy Jashilda se ráda učí a také se podílí na všech školních aktivitách, dobře tancuje, ráda si hraje s dětmi, do školy chodí pravidelně a je na svůj věk zodpovědná. Vložte obrázek ilustrující ekonomiku dané země.

11 Vložte obrázek ilustrující ekonomiku dané země.
První obrázek od Jashildy z 1. třídy Vložte obrázek ilustrující ekonomiku dané země.

12 Vložte obrázek ilustrující ekonomiku dané země.
Poslední dopis z dubna Jashilda ukončila 2. třídu Vložte obrázek ilustrující ekonomiku dané země.

13 Překlad posledního dopisu
Drahá Ivo Kozáková a všichni u vás ve škole, tento dopis píše vaše milující sponzorované dítě, které vám všem žehná. S radostí vám oznamuji, že jsem prospěla ve všech zkouškách a dokončila 2. ročník, kde jsem měla dobré známky. Postoupila jsem do 3. ročníku. Můj bratr Bonifác nyní chodí do „vyšší“ školky. Sestra Jerina chodí do mateřské školky. Velmi vám děkuji za krásný dopis společně s hracím vánočním přáníčkem, za obrázkové karty, pastelky, řetízek na klíče, sponky, vlasový set, fosforová pera, které jsem dostala Byla jsem velmi šťastná, když jsem obdržela váš krásný dárek a dopis. Lásku a sladké pusy všem. V naší škole jsem se zúčastnila taneční soutěže a vyhrála jsem 1. místo. Brzy po závěrečné zkoušce jsem měla 2 měsíce letních prázdnin. Prázdniny jsem strávila doma čtením pohádek, hrála jsem si s kamarády a pomáhala své mamince s úklidem. Tady letní sezóna končí a začíná období dešťů a příroda je plná zeleně jsme měli v našem kostele slavnostní MŠI a já jsem se modlila za vás a vaše rodiny. Bratr Francis, ředitel BPKS mi dal vaším jménem školní potřeby - sešity, učebnice, příspěvky na stravování, uniformu, tašku a deštník. Mnohokrát vám děkuji. Vaše milující dítě Jashilda Rodrigues Vložte obrázek ilustrující ekonomiku dané země.

14 Jak Jashildě všichni pomáháme?
Finančně: Již od roku 2009 posíláme na její vzdělávání každý rok 4 900,- Kč. Dárky a dopisy: Posíláme jí i dopisy v angličtině, přání k narozeninám, Vánocům, fotografie, obrázky, drobné upomínkové předměty, talismánky a pomůcky do školy. Vložte obrázek některého z turisticky zajímavých míst země.


Stáhnout ppt "Adopce na dálku."

Podobné prezentace


Reklamy Google