Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE"— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE
Ředitelem školy je Mgr. Petr Mokroš. Škola je umístěna ve středu obce Veřovice, má 192 žáků a 14 pedagogických pracovníků. Součástí školy je od roku 2003 mateřská škola. Oficiální název školy je Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace.

2 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
SRDCE S – síla a spolupráce R – radost ze vzdělání a poznávání D – důvěra ve své schopnosti C – cesta k moderní a E – ekologicky vyspělé Evropě V našem školním vzdělávacím programu se zaměřujeme na spolupráci žáků, rodičů i učitelů v průběhu celého procesu vzdělávání. Usilujeme o to, aby učení bylo pro žáky radostným prožitkem a aby získali důvěru ve své schopnosti a v to, co umí. Posilováním sebedůvěry a sebeúcty, získáváním znalostí a dovedností se snažíme našim žákům ukázat cestu jak se stát vyzrálou osobností. Podstatnou částí ŠVP je také environmentální výchova a výchova zaměřující se na globální problematiku Evropské Unie.

3 MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOCRATES COMENIUS 1. 1. – PROJEKT SPOLUPRÁCE ŠKOL
H E L P Od roku 2005 je škola zapojena v mezinárodním projektu SOCRATES – tématem projektu HELP je environmentální výchova, partnerskými zeměmi jsou Irsko, Polsko a Slovinsko. Některé projektové aktivity: Shromažďování informací o partnerských zemích Dopisování s žáky s partnerských škol Výroba projektového kalendáře Projektové dny zaměřené na tradice partnerských zemí (Sv. Patrik, Halloween, Vánoce, Velikonoce) Psaní společné projektové knihy s environmentální tématikou (každá škola 1 kapitolu) Projektové aktivity zaměřené na environmentální výchovu

4 DALŠÍ ŠKOLNÍ AKTIVITY PROJEKT NANEČISTO
projekt věnovaný předškolní přípravě a zlepšení spolupráce rodiny a školy VÁNOČNÍ A VELIKONOČNÍ ŠKOLNÍ JARMARKY PARTNERSTVÍ SE ŠKOLOU V NĚMECKÉM MĚSTEČKU LAMPERTSWALDE PROJEKTOVÁ VÝUKA „Den v Egyptě“

5 A už jen ve stručnosti… Jsme zapojeni v projektu „ADOPCE NA DÁLKU“ – ve studiu podporujeme indického chlapce. Na škole se vyučuje metodami kritického myšlení a velkou pozornost věnujeme také osobnostní a sociální výchově. Škola má plně vybavenou počítačovou učebnu s připojením na internet. Každoročně organizujeme sběrové akce, pravidelně na naší škole probíhají Ekologické dny a Dny Země, třídíme odpad do školních sběrných nádob. V průběhu roku pečujeme o přírodu – sázení stromků, přikrmování zvěře v zimě… Všichni pedagogové si rozšiřují své odbornosti dalším vzděláváním. Záleží nám na spolupráci rodiny a školy – společně s rodiči organizujeme různé akce pro děti, pro předškoláky a jejich rodiče už třetím rokem pořádáme projekt NANEČISTO.


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA VEŘOVICE"

Podobné prezentace


Reklamy Google