Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Grafické karty Klaudie Mazůrková 6.A

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Grafické karty Klaudie Mazůrková 6.A"— Transkript prezentace:

1 Grafické karty Klaudie Mazůrková 6.A
Dnes jsem si pro Vás připravila prezentaci o grafických kartách.

2 Grafické karty Grafická karta je v informatice součást počítače, jejímž úkolem je vytvářet grafický výstup na monitoru. Grafická karta může být integrovaná (tj. používá operační paměť počítače, je výrobci prezentována jako levnější) nebo dedikovaná (má vlastní videopaměť a je typicky inzerována jako výkonnější), při čemž nezáleží na tom, zda je grafická karta na vlastní samostatné desce.

3 Osnova Stavba karty Výstupy s kancelářské karty
Chlazení grafické karty Omezení grafické karty Historie Tady je osnova o čem budu mluvit.

4 Stavba karty V případě, že grafická karta obsahuje tzv. VIVO (video - in a video-out), umožňuje naopak i analogový vstup videosignálu. Grafická karta se stará o grafický výstup na monitor, TV obrazovku či jinou zobrazovací jednotku.VRAM nebo Video RAM je dvoupotrové provedení dynamické RAM.GPU je počítačový program na detekci procesoru grafické karty.

5 Chlazení grafické karty
Na vzduchové chlazení grafické karty se používá buď pasivní kovový chladič, nebo se přidává ventilátor. Většinou se používá pouze u nejvýkonnějších grafických karet, který produkují největší odpadní teplo a to jenom jako TOP edice.

6 Historie Pravou revoluci mezi 3D akcelerátory udělala firma 3dfx s řadou Voodoo. Na tu dobu "velmi revoluční", ale i "moc výkonné" řešení. Zprvu firma nebyla schopna najít někoho, kdo by podporoval její API Glide nebo vyrobil karty (a to tento nápad nabízeli jako "výhodnou" nabídku). Nakonec po méně vydařené řadě Voodoo 4 a problémové řadě Voodoo 5 byla odkoupena společností NVIDIA. V dnešní době jsou na trhu již velice výkonné grafické adaptéry, které bez problému zvládají i rozlišení 3200×2400 pixelů při barevné hloubce 32 bitů, tak vysoké hodnoty však obvykle nedokáže zobrazit jeden monitor.

7 Zdroje g/wiki/Grafick%C3%A1 _karta#Omezen.C3.AD_ grafick.C3.A9_karty g/wiki/Grafick%C3%A1 _karta Tady jsou zdroje:

8 Obrázky Tady jsou obrázky:

9 Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Grafické karty Klaudie Mazůrková 6.A"

Podobné prezentace


Reklamy Google