Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své."— Transkript prezentace:

1

2 Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své vlastní strategie. V rozhodovacích orgánech nesměli zástupci veřejného sektoru mít převahu. Metoda LEADER je založena na principu zdola-nahoru. Tyto zásady budou uplatňovány i v období do roku MAS budou podléhat tzv. Standardizaci. ( do ) MAS chce spojovat lidi, kteří potřebují pozitivní atmosféru a vzájemnou podporu, kteří hledají nové zdroje příjmů, nebojí se věřit v nové způsoby a postupy a vidí je i ve využití Evropských fondů. K tomu je třeba se profesionalizovat i lidsky, vytvořit tým, chápat strategii jako nedílnou a živoucí součást regionu. MAS je cestou k prosperitě pro region, tj. i pro vás a vaše blízké.

3 MAS SKCH Území MAS bylo definováno dne a definitivně ustanoveno na valné hromadě dne Společné území je tvořeno hranicemi katastrů 21 obcí, které sdružují dodnes funkční svazky obcí. Jedná se o území obce Horka, Hrochův Týnec, Chrast, Chroustovice, Jenišovice, Leštinka, Lozice, Luže, Prosetín, Předhradí, Přestavlky, Rosice, Řepníky, Řestoky, Skuteč, Střemošice, Trojovice, Vrbatův Kostelec, Zájezdec, Zaječice

4 Čím se liší nové programové období?
Zásadní změnou bude, že se MAS v ČR rozšíří do celého venkovského prostoru. Nyní jejich počet dosáhl 182 (v minulém období bylo jen 112 podpořených MAS Nově budou MAS v rámci tzv. Komunitně vedeného místního rozvoje (LEADER) čerpat nejen z PRV, ale i z několika dalších operačních programů jiných ministerstev . Naopak ke zúžení dojde právě u PRV, kde ministerstvo zemědělství omezilo dotace jen na projekty pro zemědělskou výrobu a úpravy krajiny - byly tedy vyloučeny projekty pro zvelebení obcí nebo pro spolkový život na venkově.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14 Jednou z novinek pro programové období 2014–2020 je povinné zveřejňování harmonogramu výzev, které řídicí orgány programů plánují vyhlásit v následujícím období, zpravidla na následující rok. Protože programy dosud nejsou schváleny, řídicí orgány s ohledem na vyjednávání připomínek Evropské komise k jednotlivým programům a stav plnění předběžných podmínek připravily alespoň předběžný a zjednodušený harmonogram výzev na rok 2015, který se může dále měnit v závislosti na průběhu schvalování programů. A co se potenciální žadatelé z předběžného harmonogramu výzev dozví? V jaké prioritní ose a v jakém specifickém cíli bude výzva vyhlášena, jak bude výzva zaměřena – na jaké podporované aktivity a pro jaké příjemce, jak bude výzva nastavena – zda bude kolová či průběžná a předběžné datum vyhlášení výzvy.      OP Podnikání a inovace  OP Výzkum, vývoj a vzdělávání     OP Zaměstnanost  OP Doprava     OP Životní prostředí  Integrovaný regionální OP     OP Praha - pól růstu ČR  OP Technická pomoc     OP Rybářství  Program rozvoje venkova     Program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika

15

16

17

18

19

20

21

22


Stáhnout ppt "Partnerství v MAS Metoda LEADER představuje místní partnerství, které působí pro rozvoj území na základě spolupráce soukromého a veřejného sektoru a své."

Podobné prezentace


Reklamy Google