Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Internetové služby – Redakční systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/40 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Internetové služby – Redakční systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/40 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Redakční systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/40 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software počítače Autor: Radek Mareška Anotace: Žák se seznámí s užitečnými programy pro OS Windows. Klíčová slova: Wordpress, redakční systémy Metodické pokyny: PC, DTP, metodické pokyny jsou součástí materiálu. Druh učebního materiálu: Prezentace doplněná screenshoty a úkoly. Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žák 4. – 6. ročníku Datum vzniku DUM:

2 INTERNETOVÉ SLUŽBY – REDAKČNÍ SYSTÉM
1 Redakční systém webových stránek Dnešní stránky se v mnoha případech tvoří z předpřipravených šablon a tvůrcům těchto stránek stačí opravdu malé znalosti o tvorbě webu. Redakční systém Wordpress Stránky naší školy jsou vytvořené v redakčním systému Wordpress. Článek v rubrice aktuality Článkům se obvykle říká příspěvky. Ty mohou obsahovat sdělení, obrázek nebo i video. Rubriky školních stránek V seznamu jsou řazeny jednotlivé rubriky k příspěvkům. Každý příspěvek na našich stránkách patří do určité rubriky. 2 1 2 3 3 Adresa našich webových stránek, vytořená redakčním systémem Wordpress je: Na screenshotu je zobrazena webová stránka naší školy s příspěvkem školní družiny.

3 INTERNETOVÉ SLUŽBY – REDAKČNÍ SYSTÉM
1 Administrativní část systému Wordpress V administraci píšeme články, vkládáme fotografie a upravujeme odkazy našich stránek. A také určujeme role dalším spolupracovníkům našich stránek. Tou nejvyšší autoritou je administrátor. Dalšími pracovníky jsou: Šéfredaktor a redaktoři. Ti mohou publikovat články. 3 2 1 Hlavní nabídka pro příspěvky Zde je seznam posledních příspěvků. Informace o příspěvcích Tady je uveden autor příspěvku a rubrika, do které patří. Další nastavení redakčního systému Nastavení dalších možností, vzhledu, chování uživatelů, správa odkazů a podobně. 2 Redakční systém Wordpress je jeden z nejvyužívanějších systémů webových stránek na světě. Má snadnou obsluhu a jeho správa probíhá vždy v českém jazyce a je zcela zdarma. 3

4 INTERNETOVÉ SLUŽBY – REDAKČNÍ SYSTÉM
Závěrečný test 1. K čemu slouží redakční systém? 2. Jaké jsou role spolupracovníků redakčního systému? 3. Jak se jmenuje redakční systém naší školy? Jakou internetovou adresu mají stránky naší školy? Kolik stojí redakční systém Wordpress? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radek Mareška.


Stáhnout ppt "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Internetové služby – Redakční systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/40 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika."

Podobné prezentace


Reklamy Google