Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Průvodce pro studenty 1. ročníku bakalářského a magisterského studia na Fakultě humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (FHS UTB) v akademickém.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Průvodce pro studenty 1. ročníku bakalářského a magisterského studia na Fakultě humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (FHS UTB) v akademickém."— Transkript prezentace:

1 Průvodce pro studenty 1. ročníku bakalářského a magisterského studia na Fakultě humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (FHS UTB) v akademickém roce 2017/2018 červenec 2017

2 Struktura UTB ve Zlíně www.utb.cz
Fakulty: technologická FT (U1) managementu a ekonomiky FaME (U2) multimediálních komunikací FMK (U4) aplikované informatiky FAI (U5) humanitních studií FHS (U2, U10, U11, U14) logistiky a krizového řízení FLKŘ (Uh. Hradiště)

3 Struktura FHS www.fhs.utb.cz
Děkanka: doc. Ing. Anežka Lengálová, Ph.D. Proděkani: pro pedagogickou činnost: Mgr. Libor Marek, Ph.D. pro vnější vztahy: PhDr. Jana Semotamová pro tvůrčí činnost a doktorské studium: doc. PaedDr. Adriana Wiegerová, PhD. pro celoživotní vzdělávání a praxe FHS: PhDr. Anna Krátká, Ph.D.

4 Ústavy FHS Ústav školní pedagogiky ÚŠP (U10)
Ústav pedagogických věd ÚPV (U10) Ústav zdravotnických věd ÚZV (U11, U14) Ústav moderních jazyků a literatur ÚMJL (U2) Centrum jazykového vzdělávání CJV (U11) Centrum výzkumu CV FHS (U10)

5 Zápisem ke studiu se stáváte studenty FHS.
Akademický rok 2017/2018 začíná a končí ve 12 hodin. Výuka bude zahájena dle časového plánu výuky. Slavnostní imatrikulace se koná ve středu září 2017 v Aule UTB (U2 - Mostní ul.). Vzhledem k slavnostnímu rázu akce je bezpodmínečně nutná účast ve společenském oděvu. Přítomnost rodičů a přátel je vítána.

6 Zimní semestr Výuka zdravotnických oborů (15 týdnů) Výuka ostatních oborů (14 týdnů) Vánoční prázdniny Zkouškové období Opravné zkouškové období od 15 hod. kontrola studentů prezenčního studia. Podmínkou pro pokračování v letním semestru je získání alespoň 20 kreditů.

7 Letní semestr Výuka zdravotnických oborů (15 týdnů)
, zkouškové období – Výuka ostatních oborů (14 týdnů) , zkouškové období Opravné zkouškové období (18. 6.) Letní prázdniny Mezní termín zápočtů a zkoušek do 12:00 hodin. Zápisy pro akad. rok 2018/ podmínkou pokračování ve 2. ročníku je získání alespoň 40 kreditů. Zahájení výuky v akad. roce 2018/2019 – Elektronický zápis do akad. roku 2018/2019 – –

8 Změny ve výuce Výuka se nekoná ve dnech státních svátků: (Velký pátek) (Velikonoce) Výuka se nekoná – Rektorský den sportu (povinný pro prezenční studium).

9 Sportovní aktivity (SA) – pouze pro prezenční studium
Výuku zajišťuje Ústav tělesné výchovy FaME. Sídlo na U5 na Jižních svazích. Student si může zvolit v semestru pouze jednu disciplínu, ne více. Za zapsaný a nesplněný předmět SA je vybírán poplatek. Pro zájemce o další sportovní vyžití nabízí členství ve Vysokoškolském sportovním klubu. Seznam všech disciplín a sportovišť naleznete na

10 Studijní a zkušební řád UTB (SZŘ) Studijní program
Kreditový systém - kompatibilní s ECTS, umožňuje mobilitu studentů v rámci evropských programů. Každému předmětu je přiřazen počet kreditů. Kredity se v rámci studijního plánu sčítají. Počet získaných kreditů a vážený průměr (vzorec viz SZŘ) je nástrojem kontroly studijních výsledků.

11 Způsob zakončení předmětu
Předměty jsou zakončeny: udělením zápočtu, udělením klasifikovaného zápočtu, vykonáním zkoušky, vykonáním zkoušky po předchozím udělení zápočtu. Zakončením předmětu získá student daný počet kreditů. Student má možnost vykonat zápočet/zkoušku v řádném a jednom opravném termínu, tj. celkem ve dvou termínech.

12 Klasifikační stupnice ECTS
A Výborně/Excellent 1 B Velmi dobře/Very good 1,5 C Dobře/Good 2 D Uspokojivě/Satisfactory 2,5 E Dostatečně/Sufficiently 3 FX Nedostatečně/Unsatisfactory - F Nedostatečně/Unsatisfactory -

13 Rozlišení FX : F Pokud je student hodnocen stupněm FX, je mu při opětovném zápisu předmětu zápočet uznán. Pokud je student hodnocen stupněm F, není mu při opětovném zápisu předmětu zápočet uznán, musí absolvovat celý předmět znovu. Předmět lze znovu zapsat pouze jednou! Nezakončení předmětu v akademickém roce jeho druhého zápisu je důvod pro vyloučení ze studia.

14 Uznání studia Výsledky ne starší 5 let. Možno uznat hodnocení pouze A, B nebo C. Formulář na – pro studenty - formuláře. Student získá doporučení garanta, který přihlíží k míře shody mezi tematickými celky předmětu absolvovaného na jiné VŠ a příslušného předmětu na FHS (výsledky z VOŠ se neuznávají). Písemné žádosti o uznání předmětu přijímá studijní oddělení nejpozději 2 týdny po zahájení výuky.

15 Studijní poradenství SZŘ UTB Garanti jednotlivých předmětů stanoví podmínky pro udělení zápočtu a zkoušky v prvním týdnu příslušného semestru - vše je uvedeno v kartě předmětu v IS/STAG. Konzultační hodiny jednotlivých vyučujících na ústavech - ÚPV, ÚŠP, ÚMJL, ÚZV, CJV. Studijní oddělení FHS.

16 Povinnosti studenta Sledovat a dodržovat směrnice a další dokumenty na úřední desce o fakultě - úřední deska. Sledovat informace v aktualitách - dle platnosti informace zveřejňovány na webu Aktuality FHS či přímo v aktualitách příslušného ústavu. Je v zájmu studenta, aby sledoval informace. Zanedbání některých povinností v důsledku neinformovanosti může vést až k vyloučení ze studia!

17 Přístup do IS/STAG Přístup Portál UTB. Přihlášení obdržíte přihlašovací údaje na . Školní Doporučujeme po prvním vstupu změnit vstupní heslo.

18 MOJE STUDIUM - osobní složka studenta
Předzápis na předměty. Rozvrh na daný semestr. Přihlášení na zápočty, klasifikované zápočty a zkoušky - pouze přes STAG! Povinnost kontrolovat studijní výsledky - zkoušející zadají hodnocení pouze přihlášeným studentům: (nesrovnalosti řešit s pedagogem). Žádosti o ubytovací stipendium - pouze přes STAG. Hodnocení kvality výuky. Bakalářská/diplomová práce.

19 Moje údaje Osobní složka studenta - data z e-přihlášky. Rodné číslo, místo narození - zkontrolovat! Změnu trvalého bydliště, jména apod. nutno do 3 dnů písemně oznámit na studijní oddělení. Kontaktní adresu, telefon a ovou adresu vkládá (popř. ihned aktualizuje) student. Číslo účtu - slouží k bezhotovostní výplatě stipendií, student zodpovídá za správnost všech údajů.

20 Předzápis předmětů pro akademický rok 2017/2018
Registrace povinných, povinně volitelných popř. volitelných předmětů prostřednictvím IS/STAG - tvorba závazného studijního plánu a rozvrhu na daný semestr. Předzápis pro zimní semestr od od 9 hodin do do 15 hodin. Předzápis pro letní semestr od do Detailní postup je popsán v Příručce k předzápisu. Předzápis je povinný - předměty nezapsané v IS/STAG nelze absolvovat! Neprovedení předzápisu je důvodem k vyloučení ze studia. Dodatečný předzápis (tzn. po termínu jen do ) je zpoplatněn: 1 předmět 100,- Kč, celý semestr 500,- Kč, oprava nebo škrt 1 předmět á 100,- Kč.

21 Stipendia pro prezenční studium (novelizace od 1. 9. 2013)
Po 1. semestru jednorázové stipendium za vynikající studijní výsledky až ,- Kč! – pro studenty – stipendia ubytovací – elektronická žádost v IS/STAG; sociální – písemná žádost s potvrzením, že rozhodný příjem v rodině zjišťovaný pro účely přídavku na dítě nepřevyšuje součin částky životního minima rodiny a koeficientu 1,5. – o fakultě – úřední deska – vnitřní předpisy mimořádná – ubytovací, sociální; řádná prospěchová (žádá se po zápisu do 2. nebo 3. ročníku). Informace k žádostem a podmínky přiznání viz Stipendijní řád UTB ve Zlíně a Směrnice FHS doplňující Stipendijní řád UTB.

22 Poplatky Poplatek za delší studium (9 810,-/19 620,- Kč). Poplatky za studium upravuje § 58 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, výši poplatku Směrnice rektora SR/11/2017.

23 Studium v zahraničí Erasmus - největší evropský program na podporu studentských mobilit. Možnost absolvovat jeden semestr v zahraničí na evropských univerzitách. Lze vyjet až po uzavření 1. ročníku. Zájemci projdou výběrovým řízením. Informace - Mezinárodní oddělení UTB, web FHS - Mezinárodní spolupráce.

24 Uznaná doba rodičovství
Veřejná vysoká škola je povinna činit vhodná opatření pro studium rodičů, a to po dobu, po kterou by jinak trvala jejich mateřská či rodičovská dovolená.

25 Správa kolejí a menz KMZ: Aktuality
Studenti mají možnost se stravovat v menze UTB. Jídlo se hradí prostřednictvím čipové karty „Průkaz studenta“ - viz Stravování - informace pro studenty. Dojíždějícím studentům je poskytováno ubytování ve vysokoškolských kolejích. Žádosti vztahující se ke kolejím studijní oddělení nevyřizuje.

26 Studijní oddělení FHS Kontaktní adresa:
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta humanitních studií Studijní oddělení Mostní 5139 Zlín Tel.: , , IČO číslo účtu: /0100 DIČ CZ

27 Úřední hodiny studijního oddělení
Pondělí: neúřední den Úterý: Středa: Čtvrtek: Pátek: Změny úředních hodin jsou zveřejňovány v aktualitách FHS. Na studijním oddělení si studenti vyřizují své studijní, administrativní a organizační záležitosti, při jednání předkládají čipovou kartu. Studenti nemají právo žádat, aby jejich záležitosti byly vyřizovány mimo úřední hodiny.

28 Referentky studijního oddělení
Ing. Pavla Lečbychová Sociální pedagogika (navazující magisterské studium), Všeobecná sestra, Učitelství odborných předmětů pro SŠ (bakalářské kombinované studium), Pedagogika předškolního věku (navazující magisterské studium), stipendia, poplatky za studium. Bc. Jitka Zapletalová Učitelství pro mateřské školy, Sociální pedagogika (bakalářské prezenční a kombinované studium), Andragogika v profilaci na řízení lidských zdrojů v neziskové sféře, Učitelství pro 1. stupeň ZŠ (magisterské studium). Bc. Zdeňka Malíková Filologie/Philology, Ošetřovatelství, Zdravotně sociální péče, Porodní asistence (bakalářské prezenční studium).

29 Knihovna Studenti mají k dispozici v Univerzitním centru (U13) Knihovnu UTB. V areálové studovně FHS na U2 mohou využívat PC, multifunkční zařízení (kopírka, skener, tiskárna), přístupové body pro bezdrátový internet. Pro vstup slouží čipová karta „Průkaz studenta“.

30 Akademická poradna Poradenské pracoviště s celouniverzitní působností nabízí svoje služby studentům i zaměstnancům. Academia centrum Na webových stránkách prodejny skript a suvenýrů v Academia centru (U2) naleznete seznam titulů i provozní dobu.

31 a přejeme vám hodně úspěchů při studiu.
Děkujeme za pozornost a přejeme vám hodně úspěchů při studiu.


Stáhnout ppt "Průvodce pro studenty 1. ročníku bakalářského a magisterského studia na Fakultě humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (FHS UTB) v akademickém."

Podobné prezentace


Reklamy Google