Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Počítač zepředu a zezadu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Počítač zepředu a zezadu"— Transkript prezentace:

1 Počítač zepředu a zezadu
Předmět: Práce s počítačem Ročník: 1. ročník učebního oboru Autor: Mgr. Marie Mazurová Počítač zepředu a zezadu Anotace: Popsat počítač tak, jak ho vidíme zepředu a zezadu (vlastní zkušenosti). Seznámit se s jednotlivými nejdůležitějšími komponentami, které se nacházejí uvnitř počítačové bedny. Klíčová slova: hardware, zásuvky, vypínač, diody Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 39 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PRPC1_04

3 Počítač zepředu a zezadu Hlavní díly počítače
Nejdříve je nutné zjistit co sami žáci ví o vzhledu počítače, pokud je možné prohlédnout si počítačovou bednu a popsat ji Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Počítač zepředu síťový vypínač vyjíždějící zásuvka mechaniky DVD svítící diody USB porty pro připojení externích zařízení a konektory pro připojení sluchátek a mikrofonu tlačítko reset(pokud nezabere Ctrl+alt+delete) Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

5 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
obr.1 Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

6 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Počítač zezadu Zde se nachází jednotlivé zásuvky pro napájení myš a klávesnici konektor sítí FireWire port zvuková karta grafická karta a síťový vypínač Úkol- podívejte se na svůj počítač ze zadu a zkuste jednotlivé zásuvky pojmenovat! Na učebně 10 NE!! Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

7 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
obr.2 Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

8 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Popis jednotlivých dílů: Procesor-CPU :výkonný díl počítače. Operační paměť-RAM:procesor zde vykonává všechny operace Pevný disk-HDD:pracuje na principu magnetického záznamu,vše se zde uchovává i po vypnutí,je pevně zamontován v počítači DVD mechanika:tzv. vypalovačka-slouží k ukládání dat(zálohování Grafická karta-GPU:vytváří obraz(2D,3D),přehrávání video souborů LCD monitor:umí zobrazit obraz Zvuková karta:převádí nebo vytváří zvuk Reproduktory:přehrávání zvuku Síťová karta:umožní připojení do počítačové sítě Modem:umožňuje komunikaci přes telefonní linku Klávesnice a myš: vstupní zařízeni obr.3 Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

9 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úkol zkuste popsat jednotlivé díly počítače 1-monitor,2 základní deska,3 procesor, 4 paměť RAM,5 rozšiřující karta, 6 zdroj napájení,7 optická mechanika, 8 pevný disk, 9 klávesnice, 10 myš obr.4 Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

10 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje obr.1.,2. - ROUBAL, Pavel. Informatika a výpočetní technika pro střední školy: teoretická učebnice. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2010, 103 s. ISBN (str-29) obr.3 - ROUBAL, Pavel. Informatika a výpočetní technika pro střední školy: teoretická učebnice. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2010, 103 s. ISBN (str.28) obr.4.:Soubor:Personal computer, exploded 5.svg. [online]. [cit ]. Dostupné z: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Počítač zepředu a zezadu"

Podobné prezentace


Reklamy Google