Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMAČNÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMAČNÍ."— Transkript prezentace:

1 Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE ZÁKLADY PRÁCE S PC ZÁKLADNÍ KOMPONENTY PC MGR. HANA SLANÁ SRPEN 2011 5. PREZENTACE SLOUŽÍ K SEZNÁMENÍ SE ZÁKLADNÍMU KOMPONENTY PC.

2 VY_32_INOVACE_02_Informatika – Základní komponenty počítače

3 Základní komponenty PC  Základní deska  Optická mechanika  Počítačová skříň  Procesor - CPU  Operační paměť  Grafická karta  Zvuková karta  Pevný disk  Napájecí zdroj  Síťová karta

4  Je vyrobena z plechu nebo plastu.  Slouží k mechanickému upevnění všech ostatních částí.  Ajťáci počítačovou skříň slangově nazývají case (kejs).  Napájí všechny části PC elektrickou energii.

5  Obsahuje sběrnice, na které se připojují další části PC, jako operační paměť, grafická a síťová karta atd.  Je na ní patice, do které se zasouvá procesor.  Patice je vlastně takový velký konektor.  Sběrnice jsou plošné spoje uvnitř desky.

6  Je mozek PC a dělá všechnu práci.  Procesor vykonává instrukce, které mu předepisuje program.

7  Slouží k uchování všech dat, se kterými procesor právě pracuje.  Vypnutím napájení se všechny data smažou.  Operační paměti se říká RAM - ramka.

8  Slouží k výpočtu obrazu, který se zobrazí na monitoru.  Slouží k vytvoření zvukového signálu pro reproduktory.  Slouží k připojení PC a ke komunikaci v rámci PC sítě.  Síťová a zvuková karta bývají součástí základní desky.

9  Je mnohem pomalejší než operační paměť.  Data se nesmažou po vypnutí napájení.  Na CD uložíš 0,7 GB, na DVD až 9,2 GB a na BD dokonce až 50 GB.  Slouží k trvalému ukládání dat.  Slouží ke čtení i zápisu dat na optické disky jako jsou CD, DVD, BD.

10 http://www.wikipedia.org Microsoft - http://office.microsoft.comhttp://office.microsoft.com http://timetobleed.com/memprof-a-ruby-level-memory-profiler/ http://www.pf.jcu.cz/stru/katedry/fyzika/prof/Tesar/diplo mky/pruvodce_hw/seznam/komponenty.htm http://www.freewebs.com/computingstudies/S1_UT_Systems/S1UTSystems_07.htm http://hardwareganova.blogspot.com/2010/10/graficka-karta.html


Stáhnout ppt "Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMAČNÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google