Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Hardware1 (EUPŠInf2),

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Hardware1 (EUPŠInf2),"— Transkript prezentace:

1 Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Hardware1 (EUPŠInf2), Inf8.r Zpracoval:Mgr. Bouška Martin

2 Hardware 1 Co se skrývá uvnitř počítače? ANOTACE: Účelem prezentace je, aby žáci získali základní přehled o částech počítače a jejich hlavní funkci. DUM vytvořen 8.9. 2011

3 Základní deska Propojuje jednotlivé části počítače ve funkční celek. Prostřednictvím desky se jednotlivé části napájejí. Základní deska může zastoupit funkci některých komponent, například grafické karty.

4 Procesor Je „mozkem“ počítače. Je to velmi složitý integrovaný obvod, který zpracovává data prostřednictvím strojového kódu. Na výkonu procesoru nejvíce závisí rychlost s jakou počítač pracuje.

5 Grafická karta Je součást počítače, která upravuje a posílá data do monitoru, televizoru, nebo jiného zobrazovače. Bývá často integrovaná na základní desce, nebo nejnověji přímo v procesoru. Na jejím výkonu záleží, jakou hru si na PC zahrajete.

6 Paměť RAM Slouží jako dočasné úložiště dat, se kterými momentálně počítač (procesor) pracuje. Při vypnutí počítače data v ní obsažena zmizí. Na velikosti (GB) paměti a výkonu procesoru závisí rychlost, s jakou počítač pracuje.

7 Pevný disk Je trvalé úložiště dat. Po vypnutí počítače v něm data zůstávají, je však mnohem pomalejší než paměť RAM. Na jeho velikosti (GB) závisí, kolik filmů, hudby, her a dalších dat do počítače uložíme.

8 Zdroj Napájí všechny součásti počítače elektrickou energií. Na elektrické účinnosti zdroje závisí, kolik počítač odebere elektrické energie, a tedy kolik stojí jeho provoz.

9 Optická mechanika čte optická média CD, DVD nebo Blu-ray disky, podle typu mechaniky. Některé mechaniky umí na tyto média rovněž zapisovat.

10 Opravte tabulku Pevný diskDočasné úložiště dat zdrojupravuje a posílá data do monitoru procesortrvalé úložiště dat paměť ramSpojuje komponenty PC v jeden celek optická mechanikazpracovává data pomocí zdrojového kódu základní deskačte disky CD nebo DVD grafická kartanapájí komponenty elektřinou

11 Správný výsledek Paměť ramDočasné úložiště dat grafická kartaupravuje a posílá data do monitoru pevný disktrvalé úložiště dat základní deskaSpojuje komponenty PC v jeden celek procesorzpracovává data pomocí zdrojového kódu optická mechanikačte disky CD nebo DVD zdrojnapájí komponenty elektřinou

12 Zdroj použitých obrázků http://www.svethardware.cz/art_doc- D41717F2C6FA2DD4C1256C5A00516523.html http://extrahardware.cnews.cz/files/images/clanky/2008/11listopad/core _i7/ilus/Intel_Core_i7_trio_2346x861.jpg http://clanky.katalognotebooku.cz/notebooky-clanky/pamet-ram-slovnik- pojmu/ http://www.stilcomp.cz/komponenty/pevny-disk-hdd-do-pocitace-sata- 250-gb-(id-250GBSATAPC).html?ItemIdx=5 http://www.immag.cz/2011/12/30/proc-pri-koupi-pc-zdroje-koukat-na- kvalitu-a-ne-jen-na-cenu/ http://cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2008043008 http://eshop.kak.cz/zbozi/gac244-graficka-karta-microstar-ms-8951- rx9600xt-td128/ http://gizmodo.com/344920/stupid-race-for-ultimate-card-reader- continues-with-65+in+1-model?tag=gadgets/cardreader


Stáhnout ppt "Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Hardware1 (EUPŠInf2),"

Podobné prezentace


Reklamy Google