Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU"— Transkript prezentace:

1 VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Projekt realizovaný v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost oblast podpory Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Termín realizace projektu únor 2009 – září 2010 Celkový rozpočet projektu ,- Kč Místo realizace Základní škola Zlín, Mostní Cílová skupina žáci a pedagogové školy Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Program Úvod organizace odpoledního setkání
Představení projektu „VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU“ obsah a cíle projektu realizované klíčové aktivity projektu hlavní výstupy projektu Mgr. Věra Kundratová Pracovní učebnice Informatiky pro 4. a 5. ročník praktická ukázka práce s pracovní učebnicí pro 4. ročník Mgr. Jarmila Hájková Mgr. Michal Navrátil praktická ukázka práce s pracovní učebnicí pro 5. ročník Mgr. Michaela Fenclová Mgr. Olga Šuranská Přestávka občerstvení v multimediální učebně Výukové PowerPointové prezentace ukázky zajímavě zpracovaných výukových prezentací Mgr. Jaroslava Rybenská Diskuse a připomínky k realizaci projektu Závěr setkání (v hod.)

3 Hlavní cíle projektu Zajistit podmínky pro vzdělávání žáků školy na srovnatelné úrovni s úrovní vzdělávání žáků na základní škole běžného typu, vytvořit rovné šance v oblasti informační gramotnosti a práce s informacemi. Zavést moderní interaktivní formy výuky do všech vzdělávacích oblastí vytvořením 244 výukových hodin s podporou prezentační techniky. Zajistit kvalitní výuku v nově vřazeném předmětu Informatika na 1. stupni vypracováním pracovní učebnice Informatika 1 a Informatika 2. Zvýšit odborné kvalifikace a rozvoj profesních kompetencí pedagogů školy - školení MS Office se zaměřením na tvorbu PowerPointových prezentací. Rozšířit využívání stávajících prostředků ICT ve škole, zlepšit materiální zázemí pro práci učitelů i žáků.

4 Klíčové aktivity projektu
Vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti využití ICT ve výuce - školení pro učitele školy – MS Office 2007 se zaměřením na tvorbu PowerPointových prezentací v rozsahu 24 hodin (březen – duben 2009) - školení pro učitele školy na práci s interaktivní tabulí (červen 2009) Zpracování výukových hodin s podporou ICT výukových prezentací do 13 vzdělávacích předmětů (na zpracování se podílelo 14 pedagogů školy, duben – srpen 2009) - pracovní učebnice Informatiky I pro 4. ročník (na zpracování se podíleli 2 pedagogové, březen – prosinec 2009) - pracovní učebnice Informatiky II pro 5. ročník (na zpracování se podíleli 2 pedagogové, březen – prosinec 2009) Pilotní ověření využití výukových hodin s podporou ICT ve výuce - pilotní ověření 245 výukových prezentací (září květen 2010) - pilotní ověření zpracovaných pracovních učebnic Informatika I, Informatika II (září 2009 – leden 2010)

5 Klíčové aktivity projektu
Finální zpracování výukových hodin - finální zpracování výukových prezentací (září 2009 – květen 2010) - finální zpracování pracovní učebnice Informatika I, Informatika II (únor – březen 2010) Implementace výukových hodin do ŠVP (červen – září 2010) Zajištění ICT vybavení pro realizaci projektu - zmodernizována PC učebna zakoupeno 13 ks počítačů, dataprojektor + projekční plátno - dovybaveny kabinety učitelů a sborovna školy PC technikou zakoupeny 2 ks počítačů, multifunkční tiskárna, 1 ks černobílá tiskárna - multimediální učebna s interaktivní tabulí (únor – červenec 2009)

6 Klíčové aktivity projektu
Zajištění materiálního vybavení pro realizaci projektu - zakoupeno 8 ks lavic 16 ks židlí pro žáky - digitální fotoaparát, videokamera, kroužkovač, bílá pojízdná tabule, paraván (nástěnka) - interaktivní učebnice - Já a můj svět - odborná literatura – PowerPoint 2007 Organizace a řízení projektu - vypracovány monitorovací zprávy + žádosti o platbu - řízení projektu a spolupráce s ŘO - kontrola plnění aktivit projektu - finanční řízení projektu Tisk a distribuce pracovní učebnice Informatika I, Informatika II - tiskárna ESPRINT Otrokovice (duben 2010) - distribuce pracovních učebnic ( srpen – září 2010)

7 Publicita projektu Webové stránky projektu Leták k projektu Informace o projektu v tisku – Učitelské noviny, Magazín Zlín Informace o projektu na webových stránkách – Slavnostní otevření interaktivní učebny Informace o projektu na webových stránkách MŠMT Reportáž ze slavnostního otevření interaktivní učebny RTA televize Zlín, Minuty z regionu - 9. června 2009 Pravidla publicity dodržována dle manuálu vizuální identity OP VK

8 Ukončení projektu k 30. září 2010.
Výstupy projektu Výukové prezentace v počtu 245 Pracovní učebnice Informatiky I - Počítač je tvůj kamarád I Pracovní listy pro žáky Pracovní učebnice Informatiky II – Počítač je tvůj kamarád II Pracovní listy pro žáky CD – uloženy pracovní učebnice (metodika, pracovní listy, soubor pracovních listů pro žáky) CD – výběr 50 výukových prezentací Ukončení projektu k 30. září 2010.

9 Děkuji za pozornost Ve Zlíně dne 8.6.2010 Mgr. Věra Kundratová
manažer projektu


Stáhnout ppt "VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU"

Podobné prezentace


Reklamy Google