Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak účast v klinickém hodnocení změnila můj život Jakub Kořínek 24 let.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak účast v klinickém hodnocení změnila můj život Jakub Kořínek 24 let."— Transkript prezentace:

1 Jak účast v klinickém hodnocení změnila můj život Jakub Kořínek 24 let

2 Můj život Už odmalička mi říkali, že jednou bude má nemoc léčitelná, jednou budu zdravý, jako všichni ostatní. Jednou budu moci žít normální život. Občas se mi dařilo, cítil jsem se zdravě, ale nevydrželo to déle, než dva měsíce, protože jsem musel pravidelně podstupovat intravenózní 14-ti denní přeléčení antibiotiky. V tom momentě můj optimismus, sebevědomí a vyhlídky do budoucna vzali za své. Jak mohu takhle žít normálním životem?

3 Moje zdraví před klinickým hodnocením Byl jsem odmalička bojovník, takže jsem byl se svým zdravím smířený a snažil se žít jako zdravý člověk, ale vyhlídky nebyly dobré… od 18 let jsem ztrácel váhu i plicní funkce Tři roky před zařazením do klinického hodnocení se můj zdravotní stav pravidelně zhoršoval Hrál jsem amatérsky florbal, ale už jsem při něm tolik kašlal, že jsem se mu začínal pomalu vyhýbat Každé tři měsíce jsem nastupoval na intravenózní přeléčení antibiotiky. To značně narušovalo můj dobrý pocit, sebevědomí a komplikovalo školní prospěch Z dřívější léčby mám poškozený sluch a nosím naslouchátka Zažíval jsem časté zažívací problémy, které také komplikovaly moji školní docházku Odhadoval jsem, že mám před sebou přibližně 3 roky do transplantace plic

4 První dva týdny opravdového léku Za prvních 14 dní léčby novým lékem se můj život naprosto změnil, po prvé šlo o léčbu příčiny nikoliv následků. Přibral jsem 2 kg, to mi dříve trvalo dva roky. Pod tuto novou váhu jsem neklesl dodnes. Plicní funkce vzrostly o 20 % a drží se na stejné úrovni dodnes. Lék měl naprosto jasné účinky.

5 Jak se změnil můj život Začal jsem znovu pracovat a kašel se už nikdy nedostavil ani při nejvyšším zatížení. Moje regenerace se rekordně zkrátila. Najednou jsem necítil únavu po kondičním výkonu. Nemusel jsem se prakticky věnovat každodenní léčbě komplikací. Sebevědomí vzrostlo a jsem optimistický ve výhledu do budoucna. Můj život před studii a po studii se nedá prakticky srovnávat.

6 Můj život dnes Žiji plnohodnotný a šťastný život. Mám nádhernou partnerku a úžasný vztah plný obohacení. Žiji sám v krásném pronajatém bytě. Podnikám a mám podíl ve dvou firmách. Mám spoustu plánů do budoucna. Jsem autorem na blogu idnes.cz Studuji osobní rozvoj a chci inspirovat lidi kolem sebe. Práce a fyzická kondiční zátěž mi nečiní potíže.


Stáhnout ppt "Jak účast v klinickém hodnocení změnila můj život Jakub Kořínek 24 let."

Podobné prezentace


Reklamy Google