Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Řekněme, že je 18:15 a právě jedeš domů (samozřejmě sám) po neobyčejně náročném dni v práci. Jsi opravdu velmi unavený a znechucený….

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Řekněme, že je 18:15 a právě jedeš domů (samozřejmě sám) po neobyčejně náročném dni v práci. Jsi opravdu velmi unavený a znechucený…."— Transkript prezentace:

1

2 Řekněme, že je 18:15 a právě jedeš domů (samozřejmě sám) po neobyčejně náročném dni v práci. Jsi opravdu velmi unavený a znechucený….

3 Jsi opravdu vystresovaný a rozčilený.... Náhle začneš cítit bolest ve své hrudi, která začíná vystřelovat do tvé ruky a čelisti. Jsi jenom 5 km vzdálen od nemocnice blízko tvého domova. Bohužel nevíš, jestli zvládneš dojet tak daleko.

4 CO DĚLAT DĚLAT ??? Měl jsi školení o první pomoci, ale ten chlapík co vedl ten kurz, zapomněl říct, jak pomoci sám sobě.

5 JAK PŘEŽÍT INFARKT, KDYŽ JE ČLOVĚK SÁM? Spousta lidí je sama bez pomoci, když dostanou infarkt. Osobě, jejíž srdce bije nepravidelně, a která začíná omdlévat, zbývá pouze 10 vteřin, než ztratí vědomí. CO DĚLAT DĚLAT ??

6 ODPOVĚĎ: NEPANIKAŘTE, ALE ZAČNĚTE OPAKOVANĚ KAŠLAT A TO VELMI ENERGICKY. HLUBOCE SE NADECHNĚTE PŘED KAŽDÝM ZAKAŠLÁNÍM. KAŠLAT MUSÍTE ZHLUBOKA A DLOUHO, MUSÍ SE VÁM TVOŘIT HLEN HLUBOKO V HRUDI. NÁDECH A KAŠEL MUSÍ BÝT OPAKOVANÝ KAŽDÉ DVĚ VTEŘINY, BEZ PŘESTÁVKY, DOKUD NEDORAZÍ POMOC, NEBO DOKUD NEZAČNE SRDCE BÍT OPĚT NORMÁLNĚ.

7 HLUBOKÝ NÁDECH DOSTANE KYSLÍK DO TVÝCH PLIC A POHYBY PŘI KAŠLÁNÍ ZMÁČKNOU SRDCE A UMOŽŇUJÍ CIRKULACI KRVE. TENTO TLAK NA SRDCE UMOŽŇUJE JEHO NÁVRAT DO NORMÁLNÍHO RYTMU. TÍMTO ZPŮSOBEM SE MOHOU OBĚTI INFARKTU DOSTAT DO NEMOCNICE. ARTICLE PUBLISHED ON N.º 240 OF JOURNAL OF GENERAL HOSPITAL ROCHESTER

8 ŘEKNI CO NEJVÍCE LIDEM O TOMTO EMAILU. MŮŽEŠ ZACHRÁNIT JEJICH ŽIVOTY!!! NIKDY SI NEMYSLI, ŽE TEBE SE TO NETÝKÁ POKUD JE TI MÍŇ NEŽ 25 NEBO 30. V DNEŠNÍ DOBĚ DÍKY ZMĚNÁM ŽIVOTNÍHO STYLU SE INFARKT VYSKYTUJE U LIDÍ VŠECH VĚKOVÝCH SKUPIN. BUĎ PŘÍTEL A POŠLI TENTO EMAIL TOLIKA PŘÁTELŮM, KOLIKA JEN MŮŽEŠ.


Stáhnout ppt "Řekněme, že je 18:15 a právě jedeš domů (samozřejmě sám) po neobyčejně náročném dni v práci. Jsi opravdu velmi unavený a znechucený…."

Podobné prezentace


Reklamy Google