Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Katalog.mendelu.cz Průvodce katalogem knihovny MENDELU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Katalog.mendelu.cz Průvodce katalogem knihovny MENDELU."— Transkript prezentace:

1 katalog.mendelu.cz Průvodce katalogem knihovny MENDELU

2 katalog.mendelu.cz Přihlášení do čtenářského konta

3 Zde se přihlásíte do svého čtenářského konta. Po přihlášení si můžete prodlužovat výpůjčky nebo rezervovat knihy. Zde se přihlásíte do svého čtenářského konta. Po přihlášení si můžete prodlužovat výpůjčky nebo rezervovat knihy.

4 Přihlášení je stejné jako do UIS. harant ●●●●●●●● Zde si zobrazíte své čtenářské konto.

5 V této záložce najdete přehled svých rezervací. Zde naleznete přehled vyžádaných výpůjček z cizích knihoven. Tady vidíte výši nezaplacených poplatků ze všech půjčoven. Hned v úvodu vidíte přehled všech momentálních výpůjček.

6 katalog.mendelu.cz Prolongace výpůjček

7 Kliknutím na toto tlačítko si výpůjčku prodloužíte. Pokud prodloužit nejde, je to u ní napsáno. Knihu musíte v termínu vrátit. Pokud prodloužit nejde, je to u ní napsáno. Knihu musíte v termínu vrátit. Tímto tlačítkem můžete prodloužit výpůjčky najednou. Ale jen ty, u kterých je to možné.

8 katalog.mendelu.cz Vyhledávání v katalogu

9 Okna pro rychlé vyhledávání v katalogu. Zadejte název, autora nebo klíčové slovo. Okna pro rychlé vyhledávání v katalogu. Zadejte název, autora nebo klíčové slovo. Zde si můžete zvolit „jednoduché vyhledávání“, které vám umožní přesnější hledání. Můžete hledat například podle typu dokumentu, roku vydání nebo ISBN. Zde si můžete zvolit „jednoduché vyhledávání“, které vám umožní přesnější hledání. Můžete hledat například podle typu dokumentu, roku vydání nebo ISBN.

10 K vyhledání stačí i část názvu nebo jen příjmení autora. Podstata a ekonomické souvislosti Můžete omezit vyhledávání jen na určitý typ dokumentů. Nebo můžete vyhledávat titul a jeho vydání přesně podle ISBN.

11 Kliknutím na název vybrané knihy otevřete její záznam. Zde se dozvíte, které knihovny ji mají, na jak dlouho se dá půjčit, případně si ji můžete rezervovat. Kliknutím na název vybrané knihy otevřete její záznam. Zde se dozvíte, které knihovny ji mají, na jak dlouho se dá půjčit, případně si ji můžete rezervovat. Seznam výsledků lze dále omezit podle různých kritérií.

12 Na konci stránky je přehled půjčoven, které vlastní jednotlivé exempláře. Pod lupou na konci řádku je kontakt na knihovníka. Na konci stránky je přehled půjčoven, které vlastní jednotlivé exempláře. Pod lupou na konci řádku je kontakt na knihovníka. Zde naleznete signaturu, podle které najdete knihu na regálech. Nabízíme i citaci podle citačního manažeru CitacePRO.

13 katalog.mendelu.cz Rezervace titulu Rezervovat lze v dané knihovně jen kompletně vypůjčený titul.

14 Tímto tlačítkem zobrazíte možnosti vypůjčení a rezervace. Zde navolíte parametry rezervace a tlačítkem potvrdíte. Pak jen čekáte na email s výzvou k vyzvednutí rezervace. Zde navolíte parametry rezervace a tlačítkem potvrdíte. Pak jen čekáte na email s výzvou k vyzvednutí rezervace.

15 katalog.mendelu.cz Případné dotazy nebo návrhy na koupi knih směřujte na katalog@mendelu.cz


Stáhnout ppt "Katalog.mendelu.cz Průvodce katalogem knihovny MENDELU."

Podobné prezentace


Reklamy Google