Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."— Transkript prezentace:

1 EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.0670 Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT ČísloIII/2 Zpracoval Petr Faltus Název produktu Návody Vypalování dat Číslo produktu 11 Použito 15.4.2011 Základní škola, Znojmo, Mládeže VY_32_ZAZNAM_ICT2.11

2 Návody Vypalování dat

3 Vypalování dat je jednoduché, přesto mnoho lidí dosud nemělo odvahu ho vyzkoušet. Celý proces je až překvapivě snadný. Už nemusíte žádat o pomoc jiné uživatele, vypalování bude pro vás hračkou.

4 Co potřebujete?

5 Vypalovací výbava není nijak obsáhlá a dá se rozdělit do 4 částí.

6 1. Podstatou je vypalovací mechanika ve vašem počítači. Ta je v dnešní době snad už v každém počítači.

7 2. Druhou částí je vypalovací software, který budete používat. Mezi nejznámější patří program Nero. Povedeným programem je též Ashampoo Burning Studio 6 Free, který je v češtině a navíc zdarma.

8 3. Třetí částí jsou samotná data, která budeme vypalovat.

9 4. Poslední součástí je samotné prázdné cd/dvd médium, na které budeme data vypalovat.

10 Postup vypalování si ukážeme na programu Nero Smart Smart.

11 V hlavním okně Nera vyberte typ média a typ vytvářeného disku.

12 V nabídce Úpravy vyberte možnost Přidat soubory nebo použijte Ctrl+D.

13 Vyberte soubory. Příkazem Přidat je přidávejte a výběr ukončete příkazem Hotovo.

14 Po dokončení výběru zvolte možnost Vypálit aktuální kompilaci.

15 Na kartě Zápis kompilace zvolte další požadované charakteristiky vypalování a samotné vypalování zahajte tlačítkem Vypálit.

16 Důrazně se doporučuje nezatěžovat počítač během vypalování náročnými operacemi. To zvláště platí pro majitele starších a méně výkonných počítačů.

17 Pokud nenastavíte jinak, je po úspěšném dokončení operace disk vysunut z mechaniky a tímto krokem je celý proces hotov.

18 http://digitalne.centrum.cz/navod-vypalovani-pro-zacatecniky/


Stáhnout ppt "EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."

Podobné prezentace


Reklamy Google