Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Existuje mnoho historicky významných míst v Istanbulu, který byl kdysi kolébkou civilizace. Hrady a zámky zaujímají významné místo mezi těmito historickými.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Existuje mnoho historicky významných míst v Istanbulu, který byl kdysi kolébkou civilizace. Hrady a zámky zaujímají významné místo mezi těmito historickými."— Transkript prezentace:

1 Existuje mnoho historicky významných míst v Istanbulu, který byl kdysi kolébkou civilizace. Hrady a zámky zaujímají významné místo mezi těmito historickými místy.Níže jsou slavné zámky a paláce v Istanbulu.

2 Zámky: Geneoese Castle, Seven Towers Castle, Anadolu Fortress, Rumeli Fortress. Paláce: Topkapı Palace, Dolmabahçe Palace, Beylerbeyi Palace, Çırağan Palace.

3 GENOESE CASTLE

4 Genoese Castle Geneose Castle je zřícenina hradu nad Bosporem a Černým mořem. Jeho jméno je Genoese (Janovan), protože patřil Janovanům než převzala moc Osmanské říše.

5 Genoese Castle

6 SEVEN TOWERS CASTLE

7 Seven Towers Castle Seven Towers Zámek byl postaven v době Fatiha Sultana Mehmeta na ochranu pokladny. Za vlády Murata III., pokladnice na Seven Towers Castle byla přemístěna do Topkapi paláce a Seven Towers Castle začal být využíván jako hladomorna. Dnes je v pevnosti muzeum.

8 ANATOLIAN FORTRESS

9 Anatolian Fortress Pevnost (Rumelihisari) je umístěna na asijské (Rumeli) boční straně Bosporu. Byla postavena podle Sultanem Bayezidem 1390-91. Dnes je zde open- air museum.

10 RUMELI FORTRESS

11 Rumeli Fortress Pevnost Rumeli (Rumelihisari) je umístěna na evropském (Rumeli) boční straně Bosporu. Byla postavena podle Mehmeta Dobyvatele za dobu čtyř měsíců pro přípravu konečného útoku na Konstantinopol (Istanbul), která vedla k pádu Byzantské říše v 1453.

12 Rumeli Fortress

13 Pevnost Rumeli má jednu malou věž, tři hlavní věže a třináct malých strážných věží umístěných na zdech spojující hlavní věže.

14 Rumeli Fortress

15 Dnes je tvrz je využívána jako muzeum a Open-air divadlo pro mnoho koncertů v průběhu letních měsíců.

16 TOPKAPI PALACE

17 Topkapı Palace Topkapı Palace postavený Fatihem Sultanem Mehmetem (Dobyvatelem) roku 1478, byl oficiální sídlem Osmanských sultánů asi 380 let, až do výstavby paláce Dolmabahçe Sultánem Abdülmecidem.

18 Topkapı Palace

19 Je zde nádherný výhled na Bospor, Zlatý roh, Marmarského moře. V roce 1924 to byl proměněn v muzeum na Atatürkovu žádost.Je nyní využíván jako muzeum pro výstavu otomanských děl.

20 Topkapı Palace Palác je plný příkladů osmanské architektury a také obsahuje velké sbírky porcelánu, rouch, zbraní, štítů, brnění, otomanských miniatur, kaligrafických islámských rukopisů a nástěnných maleb, jakož i výstavu otomanských poklad a šperků.

21 Topkapı Palace

22 Na obrázku je císařský trůn. Je zde vystaveno mnoho trůnů patřících otomanským sultánům.

23 Topkapı Palace

24 Pokladnice v Topkapi Palace museu je nejbohatší sbírkou svého druhu na světě. Můžete zde nalézt 86-karátový diamand Spoone Maker. Je jedním z nejznámějších diamantů na světě.

25 Topkapı Palace

26 Olejomalby sultánů zdobily stěny balkónové galerie v hale.

27 DOLMABAHÇE PALACE

28 Dolmabahçe Palace byl postaven jako první v evropském stylu jako hlavní administrativní centrum otomanské říše v letech 1853-1922. Konalo se zde mnoho významných konferencí. Dnes je otevřeno jako museum od roku 1952

29

30 Dolmabahçe Palace Největší Český křišťálový lustr na světě visí v hale paláce. Lustr má 750 lampiček a weváží 4.5t. Je zde největší sbírka křišťálových lustrů na světě.

31 Dolamabahçe Palace

32 Dolmabahçe Palace Dolmabahce Palace byl postaven na evropské straně Bosporu. Je největším palácem postaveným za osmanské říše s 285 pokoji,44 halami, 6 koupelnami (hamam) a 68 toaletami.

33 Dolmabahçe Palace

34 Toto místo bylo původně zálivem, který byl předurčen k tomu, aby zde vznikla císařská zahrada. Otomanští vládci měli velmi rádi zahrady a název tomu odpovídá: Dolma znamená plný a bahçe zahrada.

35 Dolmabahçe Palace

36 BEYLERBEYİ PALACE

37 Beylerbeyi Palace V Beylerbeyi Palace se nachází v sousedství Beylerbeyi v Istanbulu, na asijské straně Bosporu. Byl postaven podle Sultana Abdulazize mezi 1861 a 1865 jako letní sídlo a místo, kde se bavily hlavy států.

38 Beylerbeyi Palace

39 ÇIRAĞAN PALACE

40 Çırağan Palace Çırağan palác byl postaven Sultánem Abdulmecidem v 19. století. Je toposlední palác, který byl postavený pro královskou rodinu v Osmanské říše.

41 Çırağan Palace


Stáhnout ppt "Existuje mnoho historicky významných míst v Istanbulu, který byl kdysi kolébkou civilizace. Hrady a zámky zaujímají významné místo mezi těmito historickými."

Podobné prezentace


Reklamy Google