Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mark Zuckerberg. Životopis Mark Elliot Zuckerberg se narodil 14. května 1984 a své dětství strávil v New Yorku. Vyrůstal v židovské rodině lékařů – otec.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mark Zuckerberg. Životopis Mark Elliot Zuckerberg se narodil 14. května 1984 a své dětství strávil v New Yorku. Vyrůstal v židovské rodině lékařů – otec."— Transkript prezentace:

1 Mark Zuckerberg

2 Životopis Mark Elliot Zuckerberg se narodil 14. května 1984 a své dětství strávil v New Yorku. Vyrůstal v židovské rodině lékařů – otec Edward pracuje jako zubař, matka vede praktickou ordinaci. Začal studovat na běžné střední škole Ardsley High School, středoškolské vzdělání však dokončil na prestižní Phillips Exter Academy, kde mají studenti i dnes povinnost nosit ve škole kravaty a roční školné přesahuje částku třicet tisíc dolarů, tedy více než půl milionu korun.

3 Poté sudoval na Harvardu. Díky zájmu o programování vytvořil Mark Zuckerberg uzavřenou sociální síť Coursematch, která umožňovala studentům Harvardu sledovat, kdo má zapsané stejné přednášky. Následně vznikl také Facemash, nabízející hodnocení ostatních spolužáků podle fotografií. Zuckerberg získal databázi fotografií studentů nabouráním se do zabezpečeného systému univerzity, za což byl málem z Harvardu vyhozen.

4 Vznik facebooku První verzi Facebooku spustil Mark Zuckerberg 4.února 2004 na vysokoškolské koleji Harvardovy univerzity pod doménou thefacebook.com. Prvotní Facebook sloužil výhradně studentům Harvardu a umožňoval snadněji identifikovat členy dalších kolejí. Samotný výraz „facebook“ je odvozen od školního informačního systému, kde jsou uvedeny portrétové fotky všech studentů. V září roku 2005 zakoupil Zuckerberg doménu facebook.com za neuvěřitelných 200 000 dolarů a rozšířil svou sociální síť mezi stovky středních škol v USA a později i mezi univerzity ve Velké Británii

5 Obrovský krok nastal přesně o rok později, tedy v září 2006. Tehdy se totiž Facebook otevřel celému světu a účet si zde mohl založit prakticky kdokoli s přístupem k internetu a starší 13.let. Díky Facebooku se Mark Zuckerberg stal nejmladším dolarovým miliardářem v USA. Teď pracuje jako řiditel obchodní společnosti Facebook.

6 Facebook v roce 2004

7 2007

8 2009

9 Konec


Stáhnout ppt "Mark Zuckerberg. Životopis Mark Elliot Zuckerberg se narodil 14. května 1984 a své dětství strávil v New Yorku. Vyrůstal v židovské rodině lékařů – otec."

Podobné prezentace


Reklamy Google