Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_07_Český průmysl Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_07_Český průmysl Číslo."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_07_Český průmysl Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/21.3085 Anotace: 9. třída, zeměpis, hospodářství ČR, vybraní zástupci průmyslových odvětví, skupinová práce, využití internetu

2 S využitím internetu vyhledej odpovědi na následující otázky. Své odpovědi zaznamenej a informuj ostatní skupiny o důležitých a zajímavých informacích, které si v průběhu své práce získal(a). Použij oficiální internetové stránky společnosti. Plzeňský Prazdroj Kde podnik sídlí a v kterém roce byl založen? Je členem obrovského světového koncernu. Zjisti jeho název a čím se zabývá a kde působí. Do kterého průmyslového odvětví patří a co vyrábí? Pod Plzeňský Prazdroj patří 4 pivovary (které a kde jsou) Která piva patří do nabídky Plzeňského Prazdroje? Tato společnost se také snaží přispívat k ochraně životního prostředí. Jak se její snaha projevuje na spotřebě vody při výrobě piva?

3 Baťa S využitím internetu vyhledej odpovědi na následující otázky. Své odpovědi zaznamenej a informuj ostatní skupiny o důležitých a zajímavých informacích, které si v průběhu své práce získal(a). Použij oficiální internetové stránky společnosti. Kde podnik sídlí? Kdy byl podnik založen a jak se jmenovali jeho zakladatelé? Kdo z nich se posléze ujal jeho vedení a stanul v čele podniku? Do kterého průmyslového odvětví patří a co vyrábí? Tato společnost se také věnuje charitě. Popište jakým způsobem, čím se zabývá a kde působí? Roky 1931 a 1932 byly pro tuto společnost velmi důležité. Co se stalo? Baťa je světovou značkou ve svém oboru. Čím toto tvrzení můžeme doložit? Kde jinde než v ČR působí?

4 Kde podnik sídlí? Jak a kdy vznikla společnost? Synthesia S využitím internetu vyhledej odpovědi na následující otázky. Své odpovědi zaznamenej a informuj ostatní skupiny o důležitých a zajímavých informacích, které si v průběhu své práce získal(a). Použij oficiální internetové stránky společnosti. Do kterého průmyslového odvětví patří a co například vyrábí? Část výroby je určena pro vojenské účely. O jaké výrobky se jedná? Část výroby je určena pro farmaceutický průmysl. Na léčbu jakých onemocnění jsou zaměřeny tyto produkty?

5 S využitím internetu vyhledej odpovědi na následující otázky. Své odpovědi zaznamenej a informuj ostatní skupiny o důležitých a zajímavých informacích, které si v průběhu své práce získal(a). Použij oficiální internetové stránky společnosti. Škoda auto Kdo a kdy založil automobilku? Je součástí německého automobilového koncernu. Jak se jmenuje a od kdy tomu tak je? Do kterého průmyslového odvětví patří a co vyrábí? Jaké modely vyrábí automobilka v současné době? Který model byl v roce 2012 nejprodávanější? Automobilka má své výrobní závody ještě v dalších dvou městech v ČR. V kterých? Ale i v zahraničí. O které státy se jedná? Který model získal v roce 2009 od prestižního automobilového pořadu Top Gear ocenění Luxury Car of the Year? a ocenění Family Car of the Year?


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_07_Český průmysl Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google