Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A. 20_hospodarstvi_cr 8.2.2012 Ročník: osmý Vzdělávací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A. 20_hospodarstvi_cr 8.2.2012 Ročník: osmý Vzdělávací."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A. 20_hospodarstvi_cr 8.2.2012 Ročník: osmý Vzdělávací oblast: ČLOVĚK A PŘÍRODA Předmět: ZEMĚPIS Název: HOSPODÁŘSTVÍ ČR Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/21.1693 Název projektu: PRIMA ŠKOLA HOSPODÁŘSTVÍ ČR

2 ANOTACE Zeměpis 8. ročník Rozmístění hospodářských aktivit – opakování Průmysl energetický, hutní, strojírenský, papírenský Vyhledávání informací na internetu – průmysl spotřební

3 Dnes si opět prohodíte role se svou vyučující a budete vyhledávat omyly. Aspoň se přesvědčíte, že opravovat práce s chybami není snadné…..

4 ÚKOL 1 V následujícím textu se vyskytují chyby. Najděte je a opravte. 1.Nejvíce jaderných elektráren je v Podkrušnohoří. 2.U Mělníka leží velká vodní elektrárna. 3.Největší tepelnou elektrárnou v ČR je Temelín. 4.Hlavní oblastí hutnictví železa a oceli je Ostravsko. 5.Strojírenské závody jsou pouze v Praze. 6.Automobilka ŠKODA AUTO se nachází v Ústí nad Labem. 7.Ve štětské papírně se vyrábějí pytle.

5 OPRAVA 1.V Podkrušnohoří jsou tepelné elektrárny. 2.U Mělníka leží tepelná elektrárna. 3.Temelín je největší jadernou elektrárnou. 4.Správně. 5.Strojírenské továrny jsou v mnoha městech. 6.Automobilka ŠKODA AUTO je v Mladé Boleslavi. 7.Správně.

6 ÚKOL 2 Vyluštěte názvy oborů spotřebního průmyslu ILTEXTNÍ FEKONKČNÍ VOZPRACUDŘEJÍCÍ VNICOBUKÝ ŽEDĚKOLNÝ LYPOFIGRACKÝ Na libovolných webových stránkách najděte příklady výrobků jednotlivých oborů Řešení TEXTILNÍ KONFEKČNÍ DŘEVOZPRACUJÍCÍ OBUVNICKÝ KOŽEDĚLNÝ POLYGRAFICKÝ

7 PŘÍKLADY

8 METODICKÝ NÁVOD Dům je vhodné zařadit na úvod hodin Opakovací část můžeme libovolně vyhodnotit dle našich specifických klasifikačních metod Ve střední části hodiny se věnujeme novému tématu – spotřebnímu průmyslu Žáci vyluštěné pojmy vyhledávají na internetu - příklady výrobků z jednotlivých oborů V závěru hodiny doplníme formou výkladu a orientace na mapě centra daného odvětví Klíčová slova : spotřební průmysl + viz.s.6 Inovace: výuka zábavnou formou, samostatné vyhladávání informací na internetu

9 POUŽITÉ ZDROJE S.3 - foto: soukromý archiv autorky S.1-9 – Uvedený zdroj[cit. 2012-02-04].Dostupný pod licencí Creative Commons na www: Juan de Vojníkov: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Elektr%C3%A1rna_Ledvice_z_Mile %C5%A1ovky.JPG S.7: Uvedný zdroj Commons Wikimedia [cit.2012 -02-04].Dostupný na www: 1.Ryj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Handtuch.jpg 2.Smee: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Green_Aran_Sweater.JPG 3.Emhoo: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Table_set_by_tapiovaara.jpg 4.Danfoy: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Black_Latex_Catsuit_777.jpg 5.Adrian777: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Czech_newspapers_DSCN5005.J PG 6.Sokoljan:


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A. 20_hospodarstvi_cr 8.2.2012 Ročník: osmý Vzdělávací."

Podobné prezentace


Reklamy Google