Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ocenění knihovníci a knihovnice jičínského regionu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ocenění knihovníci a knihovnice jičínského regionu."— Transkript prezentace:

1 Ocenění knihovníci a knihovnice jičínského regionu

2 Knihovnice roku 2009 Mgr. Lidmila Košťálová pracovala ve sféře veřejných knihoven od roku 1967. Začínala v Městské knihovně v Nové Pace (1967-1976), dále působila v Hořicích (1977-1985) a od roku 1985 do roku 2009 byla ředitelkou Knihovny Václava Čtvrtka v Jičíně.

3 Knihovnice roku 2009 Miroslava Vaňková se vrátila do své rodné obce Libuň v okrese Jičín v době odchodu do důchodu a od roku 1997 převzala starost o obecní knihovnu.

4 Knihovnice roku 2010 Dana Vágenknechtová působila v Místní knihovně Třtěnice v okrese Jičín od roku 1968, vedla kroniku obce, připravovala rozhlasové relace, nástěnné noviny a přispívá do regionálního tisku.

5 Knihovník roku 2011 Oldřich Suchoradský se před více než čtyřiceti lety jako mladý učitel matematiky a fyziky přestěhoval do Mlýnce u Kopidlna v okrese Jičín a od roku 1980 se stará o místní knihovnu. Během té doby knihovnu několikrát přestěhoval, zcela přebudoval a rozšířil knižní fond.

6 Knihovník roku 2012 Zdeněk Prchal byl knihovníkem od roku 1974 do roku 2011. Do své knihovny v Lukavci u Hořic dojížděl většinou na kole ze svého bydliště v obci Černín. Jeho velkou zálibou je okrasná zahrada plná zajímavých jehličnanů. Pan knihovník má na svém kontě i bohatou publikační činnost, v posledních letech vydal šest obsáhlejších publikací s regionální tematikou.

7 Knihovník roku 2013 Petr Pavel je původním povoláním technolog a knihovně v Bělé u Pecky se ve svém volném čase věnuje už od roku 1974. Kromě toho má za sebou i profesionální působení v knihovnictví, a to v knihovně městyse Pecka. Zájem pana Pavla o historii, kronikářství a region se projevuje v kulturních pořadech, které ve své knihovně organizuje, jako například předčítání z obecní kroniky nebo vzpomínková setkání seniorů.

8 Knihovnice roku 2014 Libuše Strouhalová převzala péči o knihovnu v obci Skuřina na Jičínsku v roce 1974. Knihovna ve Skuřině je umístěna v rekonstruovaném obecním domku. Paní Strouhalová pořádá každý měsíc veřejné čtení tematicky zaměřené na historii či pověsti regionu, sama je také kronikářkou obce.

9 Knihovnice roku 2015 Dana Michlová pracuje v knihovnách po celý svůj pracovní život. Po mateřské dovolené v září 1981 nastoupila na pozici metodičky. Podílela se na zdárném přechodu okresní knihovny na městskou a s tím spojené změně ve spolupráci s vesnickými knihovnami. Vůči dobrovolným knihovníkům vystupuje jako profesionál, vždy dokáže poradit i podpořit, je k nim přátelská a vstřícná.

10 Knihovnice roku 2015 Jitka Šidáková vede knihovnu v Sobčicích od roku 2000.Paní Jitka Šidáková má krásný vztah k lidem, hlavně k dětem. Pravidelně každý rok v knihovně proběhne pasování prvňáčků na čtenáře knihovny. Věnuje se i studentům, kterým pomocí MVS obstarává studijní literaturu. Starším spoluobčanům zajišťuje donáškovou službu. Aktivně se podílí na kulturním dění v obci.

11 Další ocenění

12 Cena českých knihovníků 2013 Alena Pospíšilová Jako knihovnice působí od roku 1972. Začátkem roku 2012 se společně s bývalou spolužačkou ujímá vedení malé Obecní knihovny v Libošovicích a čile zde organizuje místní kulturní a vzdělávací aktivity. Podílela se i na přejmenování knihovny na Knihovnu Antonína Bocha Libošovice Udělovaná Svazem knihovníků a informačních pracovníků ČR

13 Knihovna roku 2011 Královéhradeckého kraje Cena Ministerstva kultury - Knihovna roku 2011 - Zvláštní ocenění a diplom Městská knihovna v Miletíně, okr. Jičín paní knihovnice Alena Erbanová Velmi pěkná, prostorná a moderně vybavená knihovna s bezbariérovým přístupem, kvalitním aktuálním fondem a velmi dobrým technologickým vybavením je umístěná v centru obce v rekonstruovaném domě určeném kulturnímu a komunitnímu životu obyvatel. Knihovna je přirozeným a mimořádně kultivovaným centrem obce.

14 Všem oceněným gratulujeme


Stáhnout ppt "Ocenění knihovníci a knihovnice jičínského regionu."

Podobné prezentace


Reklamy Google