Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Voda dává život Tereza Štěpařová ZŠ Chrastava. Voda – živí nás, šatí nás, dává život i zabíjí. Je to základní položka pro život, i přesto jí je přebytek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Voda dává život Tereza Štěpařová ZŠ Chrastava. Voda – živí nás, šatí nás, dává život i zabíjí. Je to základní položka pro život, i přesto jí je přebytek."— Transkript prezentace:

1 Voda dává život Tereza Štěpařová ZŠ Chrastava

2 Voda – živí nás, šatí nás, dává život i zabíjí. Je to základní položka pro život, i přesto jí je přebytek nebo nedostatek, vedou se o ni války a lidé kvůli ní umírají. -Lidé v rozvojových zemích by dali vše za čistou a zdravou vodu. Musejí pro ni chodit kilometry daleko a draze za ni platit. Někdy penězi, někdy životem. -Zato na druhé straně světa se lidé vody bojí a modlí se za to, aby zmizela. V té chvíli jim je jedno, že za pár měsíců se můžou modlit za její příchod.

3 -Tam, kde je voda postrádaná, je brána jako zlato, tam, kde jí je hodně, s ní nakládají jako s obyčejným kamením. - Lidé vodu znečišťují a mnohdy ani nevědí, že to dělají. Perou prádlo, umyjí si auto, vytřou podlahu - mají doma čisto. Ale neuvědomují si, že kvůli jejich čistotě se špína tvoří jinde - v přírodě. - Ročně umírají miliony živočichů jenom kvůli znečištěné vodě. My lidé si vodu můžeme filtrovat, vyčistit…Ale zvířata nemají na vybranou, a tak nedobrovolně umírají - kvůli nám.

4 -Průměrný Čech spotřebuje denně 109 litrů vody. V Británii denně spotřebuje člověk průměrně 343 litrů. -Člověku v Africe musí na den stačit 7 litrů.

5 -Znečišťování životního prostředí je jedním z největších problémů dnešní doby, ale lidé o něm mnohdy ani nevědí. - Lidé stále plýtvají vodou, znečišťují ji a nevadí jim to. Žijí přece v čistém městě, ale už nevidí, že za městem teče špinavá řeka. Dokud znešištění nezasáhne samotné lidi, nebudou tomu věnovat pozornost. -Příroda se těžko sama vypořádá se znečištěním, které způsobujeme. Proto musíme proti znečištění bojovat my sami!

6 Nedovolme, aby se náš svět proměnil v odpadkový koš!!!


Stáhnout ppt "Voda dává život Tereza Štěpařová ZŠ Chrastava. Voda – živí nás, šatí nás, dává život i zabíjí. Je to základní položka pro život, i přesto jí je přebytek."

Podobné prezentace


Reklamy Google