Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga Koutná Název : VY_12_INOVACE_14_PřVl_životní prostředí prezentace Téma: životní prostředí prezentace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum tvorby:

2 Anotace a metodický pokyn
Životní prostředí, znečištění a ochrana, výklad s cvičením pro 5. třídu ZŠP. Využitelný pro práci s interaktivní tabulí. Žáci pracují na IT a zároveň mají před sebou text prezentace v tištěné podobě. Prezentaci si společně přečteme a žáci následně shrnou, co se z obsahu textu dozvěděli, zamyslí se a odpovídají na položené otázky. Důraz je kladen na čtení s porozuměním a orientaci v textu.

3 Životní prostředí Životní prostředí je vše, co nás obklopuje. Jeho důležitými součástmi jsou vzduch, voda a půda. Lidé však často vzduch, vodu i půdu znečišťují a tím ohrožují sami sebe a přírodu.

4 Každé znečištění nebo poškození životního prostředí ohrožuje život člověka, rostlin i zvířata, a proto ho musíme chránit.

5 Lidé si vždy přetvářeli přírodu
Lidé si vždy přetvářeli přírodu. Káceli lesy, vysoušeli močály a získávali pole. Ochočili si zvířata a pěstovali zemědělské plodiny. Lidí na Zemi stále přibývá. Vymýšlejí nové stroje, stavějí továrny, vyrábějí chemické látky.

6 V přírodě se na skládkách hromadí odpadky
V přírodě se na skládkách hromadí odpadky. Motorová vozidla ničí vzduch výfukovými plyny. Půda a vodo obsahuje škodlivé látky. Takto znečištěná příroda ohrožuje zdraví lidí. Proto se vyrábějí zařízení, která mohou životnímu prostředí pomoci. Čističky čistí odpadní vodu.

7 Katalyzátory zachycují jedovaté plyny
Katalyzátory zachycují jedovaté plyny. Odpadky se třídí podle druhu na papír, textil, sklo, kovy a plasty. Některé lidé znovu využívají při výrobě, jako papír, plasty a kovy, jiné spalují spalovny odpadů. Lidé musí o své životní prostředí pečovat a chránit ho. Ochrana přírody je povinností každého z nás.

8 Vypravuj, o čem článek byl.
Co jsi se z článku dozvěděl?

9 Použité zdroje Vlastní tvorba


Stáhnout ppt "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga."

Podobné prezentace


Reklamy Google