Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Připravila:Kristýna Němcová  Satanismus své jméno odvozuje od satana zlého démona jenž se vzbouřil samotnému bohu a stal se protivníkem jeho synem Ježíše.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Připravila:Kristýna Němcová  Satanismus své jméno odvozuje od satana zlého démona jenž se vzbouřil samotnému bohu a stal se protivníkem jeho synem Ježíše."— Transkript prezentace:

1

2 Připravila:Kristýna Němcová

3  Satanismus své jméno odvozuje od satana zlého démona jenž se vzbouřil samotnému bohu a stal se protivníkem jeho synem Ježíše Krista.  Satan je často ztotožňován s antikristem a Luciferem což však není zcela jisté.  Antikrist je obvykle popisován nikoli v jako postava,ale jako kdokoliv,kdo se vzbouří proti bohu.

4  Satan je v knize Job nazýván synem Boží.  V novém zákoně je satan zlý vzbouřený démon,který je nepřítelem Boha a pokušitelem lidstva.  Jiní satana chápou například jako „hybný faktor faktor v přírodě či jako pomůcku k ozvláštnění sexuálního života.

5  Satanismus se v průběhu let vyvíjel.  Jako první formu satanismu můžeme označit lidové čarodějnictví jež bylo první čistě náboženskou vzpourou proti křesťanství.  V 18 století vznikaly v Evropě hlavně Velké Británii kluby kde se scházeli šlechtici pod účelem pořádání satanistických orgií.

6  Roku 1749 založilo v Anglii několik vysoce postavených osob klub pekelného ohně  Jeho vedoucí byl sir Francis Dashwood.  Členové klubu sloužili černé mše.  Hlavní náplní bylo nezvyklé sexuální dobrodružství puritánské společnosti.

7  Číslo 666 se poprvé objevuje ve Zjevení Janově kde označuje Antikrista: „A nutí všechny, malé i veliké, bohaté i chudé, svobodné i otroky, aby měli na pravé ruce nebo na čele cejch.

8


Stáhnout ppt "Připravila:Kristýna Němcová  Satanismus své jméno odvozuje od satana zlého démona jenž se vzbouřil samotnému bohu a stal se protivníkem jeho synem Ježíše."

Podobné prezentace


Reklamy Google