Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SATANISMUS.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SATANISMUS."— Transkript prezentace:

1 SATANISMUS

2 SATAN slovo pochází z hebrejštiny
anděl, démon nebo nižší bůh mnoha náboženství Hraje různé role v koránu i Novém zákoně a apokryfech Dle bible je ztělesněním zla- protikladem Boha, jenž je naopak ztělesněním veškerého dobra Obecně je znám také jako Ďábel, „Kníže temnoty“, Belzebub nebo Lucifer zlý duch nebo vůdce zlých duchů, původce zla na světě, vládce pekla personifikace zla navádějící lidi k nepravostem či hříchu

3 Historie Bogomilové-První kdo postavili temného na roveň křesťanského Boha věřili v Boha i Satana Bůh byl symbolem duše a Satan těla. ve 12.století rozšířil do Francie a jeho příslušníci si začali říkat Kataři(čistí), jejich učení se, ale také velmi rychle znelíbila církvi a právě díky nim vznikla inkvizice

4 SATANISTÉ 1. Antimorální satanismus
prvním typem satanistů jsou většinou lidé, kteří protestují proti křesťanské morálce a v satana jako v duchovní bytost často ani nevěří. Křesťanskou morálku považují za pokryteckou, slabošskou a škodlivou. Hlásají víru v člověka, který není spoután žádnými omezeními, žije volně a pokud vysloveně a bezdůvodně neškodí, je mu vše dovoleno.

5 2. Antikulturní satanismus
druhý typ satanismu vytvářejí především mladí lidé svou účastí na tvorbě nové kultury, která zavrhuje tradiční hodnoty krásy, dobra, života apod. Proti tomu se ve výtvarných a literárních dílech a především v metalové hudbě objevují témata hnusu, krve, smrti masakrů atd. Tito satanisté chtějí především hlavně co nejvíce šokovat a vydráždit své okolí. Často se jim to i s pomocí oděvu, účesu či typických satanských symbolů daří.

6 3. Náboženští satanisté Náboženští satanisté se ke své víře hrdě a otevřeně hlásí. Vytvořili si vlastní satanistické náboženství a uctívají satana jako reálně existující duchovní bytost. Vzývají ho a věří, že jim na toto vzívání odpovídá, dává jim sílu a vede je. Mohou provádět i rituály včetně krvavých obětí. I u nás se našly oltáře s kosterními pozůstatky malých zvířat. Satanismus jak ho známe dnes má kořeny v posledním desetiletí minulého století v jedné mystizující sektě nazývané Ordo Templi Orientis , řád O.T.O. - Orientálních templářů tehdy založili Karl Kellner a Franz Hartmann.

7 Směry

8 La Vey

9 La Veyův satanismus Satanova církev ( Valpružina noc, roku 1966)-skupina Grotta „softsatanismus“ Satanská bible ( 1969), Satanské rituály Negace a parodie křesťanství, podpora konzumního a požitkářského způsobu života Jeho filozofie klade jako středobod všeho člověka a jeho (sebe)uspokojení Čerpá z Nietzscheho základních tezí, některé ideje zpopularizoval Satan je pro něj duchem pokroku, který je původcem nových hnutí, jež přispěla k vývoji civilizace a zdokonalení lidstva,je duchem revolty vedoucí ke svobodě, temnou skrytou silou v přírodě, pro niž věda ani náboženství nemají vysvětlení

10 Charles Manson

11 Mansonova „rodina“ Vůdce sekty, která se sama označovala za rodinu ( v USA) „seznam prasat“- lidé které chtěli zabít Prví obětí byl hudebník G.Hinman ( ) Nejslavnější vražda herečky Sharon Tateové a jejích tří přátel 1.12.zadrženi (doživotí) Manson u soudu prohlásil: „Jestliže je třeba násilí a strachu, aby se té dolarové společnosti otevřely oči, zosobnění tohoto strachu může být jméno Charles Manson “.

12 Aleistrey Crowley

13 Aleistrey Crowley Považován za zakladatele institucionálního satanismu
V roce 1898 se stal členem magické skupiny „Zlatý úsvit“ a přijal kouzelnické jméno Perdurabo ( Vytrvám ) Jeho životním posláním bylo údajně zničit křesťanství a na jeho troskách vybudovat vlastní thelémské náboženstvé Měl být Spasitelem světa V roce 1916 v Bristolu se povýšil do hodnosti mága, během obřadu pokřtil žábu jako Ježíše Krista a ukřižoval ji. Průběžně pořádal sexuální orgie a experimentoval s drogami

14 Symboly satanismu Baronet ( obrácený pentagram s hlavou kozla ) Číslo poprvé se objevuje ve zjevení Janově, kde označuje Antikrista : „ A nutí všechny, malé i veliké, bohaté i chudé, svobodné i otroky, aby měli na pravé ruce nebo na čele cejch, aby nemohl kupovat ani prodávat, kdo není označen jménem té šelmy nebo číslicí jejího jména. To je třeba pochopit: kdo má rozum, ať sečte číslice té šelmy. To číslo označuje člověka, a je to číslo šest set šedesát šest. “ Petrův kříž

15 Svátky Valpružina noc ( 30.4. ) Haloween ( 31.10. )
7.1. svátek sv. Winebala- tzv. krvavý ( zvířecí nebo lidská oběť ) 17.1. Satanovy oslavy- dochází ke zneužití dívky ve věku let ( anální, vaginální, orální )

16 Rituály Satanské rituály slouží výhradně k manipulaci okolí- satanská bible uvádí jen tři modelové obřady: Jak přivolat partnera k ukojení chtíče nebo navodit sexuálně uspokojivou situaci Jak zajistit pomoc nebo úspěch osobě, s kterou sympatizujeme či soucítíme ( včetně nás samotných) Jak dosáhnout zničení nepřítele Náležitosti satanského obřadu: černý oděv, oltář, symbol Bafometa (pentagram), svíce (černé či bílé),zvon,kalich, elixír, meč, falus ( nádobka se „svěcenou“ vodou), gong,pergamen

17 Satanské devatero Satan znamená ukájení choutek, nikoli odříkání!
Satan znamená živoucí existenci, nikoli vymyšlené spirituální báchorky! Satan znamená neposkvrněnou moudrost, nikoli pokrytecký sebeklam! Satan znamená laskavost k těm, kdo ji zasluhují, nikoli lásku, vyplýtvanou na nevděčníky! Satan znamená pomstu, nikoli nastavení druhé tváře!

18 Satanské devatero Satan znamená odpovědnost vůči odpovědným, nikoli péči o psychické upíry! Satan znamená člověka jako pouhé zvíře, někdy lepšího, mnohem častěji však horšího než ti, co kráčejí po čtyřech, člověka, jenž se díky „božskému duchovnímu a intelektuálnímu vývoji„ stal nejzkaženějším zvířetem! Satan znamená všechny takzvané hříchy, jelikož vedou k fyzickému, mentálnímu nebo emočnímu uspokojení!

19 Satanismus v kultuře Rolling Stones, Ozzy Osbourne a AC/DC
Nejvíce ovlivňuje satanismus metalovou hudbu, obzvláště její „tvrdší“ a „temnější“ odnože jako například black metal,death metal nebo grind core. Nejen obětní rituály bývají vděčným tématem filmových tvůrců-hororů, thrillerů, videoklipů, i pornografie. Do děje se vkomponovávají témata posedlosti, čarodějnictví a černé magie. V české produkci se objevuje spíše pohádkové pojetí tohoto problému- Z pekla štěstí, Dívka na koštěti, výjimku tvoří Kladivo na čarodějnice.

20 *My sami musíme být vždy na prvním místě, kašlete na soucit k těm na kterých vám nezáleží! * Buďte sobečtí k těm na kterých vám nezáleží! * Nenáviďte své nepřátele z celé své duše! * Staňte se těmi silnými co vládnou pokryteckým slabochům! * Život je příliš krátký, tak si užívejte každou chvíli, jako by byla tou poslední!

21 Satanismus tedy není cestou ke sebezdokonalení,ale cestou ke zdokonalování světa pro sebe ( a nikoli v sobě).


Stáhnout ppt "SATANISMUS."

Podobné prezentace


Reklamy Google