Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.2 Živá a neživá příroda Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.2 Živá a neživá příroda Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.2 Živá a neživá příroda Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3577 Anotace: Materiál je určen žákům 4. tříd jako upevňování znalostí o přírodě. Po výkladu žáci plní zadané úkoly. Materiál se dá využít při práci s interaktivní tabulí, multimice, v počítačové učebně nebo jako pracovní list.

2 Příroda živá a neživá

3 Příroda  Je tvořena částí živou a neživou.  Živá příroda je tvořena živými organismy, což jsou houby, rostliny a živočichové (včetně člověka).  Živé organismy se přizpůsobují podmínkám, v nichž žijí.  Neživou přírodu tvoří voda, vzduch, půda, minerály (nerosty) a horniny, teplo a světlo ze Slunce.  Bez neživé přírody by nebyl na Zemi život, poskytuje totiž živým organismům základní podmínky k životu.

4 Živá příroda ŽIVÁ PŘÍRODA ROSTLINYHOUBYŽIVOČICHOVÉ

5 Neživá příroda NEŽIVÁ PŘÍRODA VZDUCH PŮDA MINERÁLY A HORNINY VODA TEPLO A SVĚTLO

6 1. Rozděl správně obrázky Živá přírodaNeživá příroda

7 2. Doplň chybějící názvy ŽIVÁ PŘÍRODA ROSTLINYHOUBYŽIVOČICHOVÉ ŽIVÁ PŘÍRODA HOUBYROSTLINYŽIVOČICHOVÉ

8 3. Doplň chybějící názvy NEŽIVÁ PŘÍRODA VZDUCH PŮDA MINERÁLY A HORNINY VODA TEPLO A SVĚTLO NEŽIVÁ PŘÍRODA VODA PŮDA VZDUCH MINERÁLY A HORNINY TEPLO A SVĚTLO

9 Použité zdroje 1. ŠTIKOVÁ, Věra. Člověk a jeho svět : přírodověda pro 4. ročník. Brno : Nová škola, 2011. ISBN 978-80-7289-297-6. 2. Obrázky z galerie klipart


Stáhnout ppt "Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.2 Živá a neživá příroda Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník."

Podobné prezentace


Reklamy Google