Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Voda je velmi důležitá pro život! Bez vody člověk vydrží mnohem kratší dobu než bez jídla.Před mnoha miliony let se život vyvinul právě ve vodě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Voda je velmi důležitá pro život! Bez vody člověk vydrží mnohem kratší dobu než bez jídla.Před mnoha miliony let se život vyvinul právě ve vodě."— Transkript prezentace:

1

2

3 Voda je velmi důležitá pro život! Bez vody člověk vydrží mnohem kratší dobu než bez jídla.Před mnoha miliony let se život vyvinul právě ve vodě.

4 Voda je tekutina, která je základní podmínkou života. Ve vodě vznikl život. Lidské tělo obsahuje 70% a rostliny až 90 % vody. Ztráta 20 % tělesné vody může být smrtelná. Voda je základním zdrojem obživy v přímořských státech. Vodní toky (řeky) a vodní plochy (oceány, moře a jezera) hrají výraznou roli v dopravě. Vodní plochy podstatně ovlivňují klima krajiny. Důležitou roli hraje voda i při rekreaci a sportu, minerální voda má i své léčivé účinky.

5 Moře Moře jsou menší části oceánů. Dělí se na vnitřní a okrajová. Vnitřní moře jsou obklopená pevninou. Okrajová moře jsou s oceánem spojená široce a volně.

6

7

8 Oceány Oceány pokrývají 71% Země. oceány:  Tichý oceán  Atlantský oceán  Indický oceán  Severní ledový oceán Dohromady tvoří jeden světový oceán.

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21 Autoři: Klára Uřičářová Adéla Břečková Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "Voda je velmi důležitá pro život! Bez vody člověk vydrží mnohem kratší dobu než bez jídla.Před mnoha miliony let se život vyvinul právě ve vodě."

Podobné prezentace


Reklamy Google