Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

První celovečerní 3-D film, "The Power of Love", byl dělán v roce Od té dob se brýle používaly v divadlech, televizích a postupně se stávaly populárnější…

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "První celovečerní 3-D film, "The Power of Love", byl dělán v roce Od té dob se brýle používaly v divadlech, televizích a postupně se stávaly populárnější…"— Transkript prezentace:

1

2 První celovečerní 3-D film, "The Power of Love", byl dělán v roce 1922. Od té dob se brýle používaly v divadlech, televizích a postupně se stávaly populárnější…

3 Většina z vás už brýle na sobě měla a to buď v kině,u TV či PC monitoru.Asi budete překvapeni na jakým „jednoduchým“ způsobu fungují. Ukážeme si dva nejoblíbenější typy brýlí,nejprve ale něco obecně…

4 Když sedíme v kině a koukáme na 3D film,tak naše brýle přes modrý a červený filtr přehodí obraz do našich očí,o zbytek se postará mozek a pak máme pocit,že vidíme ve 3D.

5 Papírové 3D brýle fungují na principu anaglyfu. Anaglyf - Funkce spočívá v rozložení obrazů zvlášť pro levé a pravé oko. Nutností je mít vždy dva záběry jedné scény. Jeden pro levé oko a druhý pro pravé. Proto při příchodu do kina, kde se začíná promítat 3D film uvidíte, jak je obraz jakoby zdvojený a jedna část byla malinko posunutá od druhé.

6 3D obraz 3D brýle Mozek Filtry Mozek si už s obrazem poradí a díky tomu objevíme svět 3D!

7 Klasické brýle jsou oproti papírovým lepší v tom,že si užijete lepší efekt 3D. Jejich záporná vlastnost je cena, která je o něco vyšší než u papírových brýlí.

8 Další brýle používají polarizované čočky. Na plátno svítí dvě polarizované projektory (každý s jinou polarizací)Tyto brýle umožňují vidět pouze jeden z obrazů do jednoho oka, neboť obsahují čočky s různými polarizací.

9 Polarizované brýle povolují pouze jeden z obrázků do jednoho oka, protože každý objektiv má jinou polarizaci.

10 Jestliže máte určité dioptrické vady (např. zakřivení rohovky), pak se používání 3D brýlí nedoporučuje. Nedoporučuje se používat 3D brýle každý den!

11 Více informací na - www.3dbryle.infowww.3dbryle.info Zdroje: www.3dbryle.info www.google.com


Stáhnout ppt "První celovečerní 3-D film, "The Power of Love", byl dělán v roce Od té dob se brýle používaly v divadlech, televizích a postupně se stávaly populárnější…"

Podobné prezentace


Reklamy Google